4 mars, 2024

Förlust för ÅFF i genrepet

Under lördagen spelades den sista träningsmatchen inför seriestarten. Rynninge IK från Örebro stod för motståndet. Matchen spelades på Pettersberg IP. 

Rynninge, som håller till i division 1 norra har inför årets säsong  förstärkts med ett par hemvändare, bl.a  Tidjani Diawara tidigare Norrköping. Tidjani fick också huvudrollen i dagens match när han byttes in 60:e minuten och sedan blev tvåmålsskytt för sitt lag. Första halvlek inleddes trevande i  blåsten. Efter hand tog vi över bollinnehavet och spelade småtrevligt.

Vi tog oss ofta fram via vänsterkanten där Ludde och  Abukar var pigga. Målchanser lyste dock med sin frånvaro. Abukar noterades med en halvchans  i till vänster i straffområdet, men skottet gick utanför.

I den 28:e minuten slog tog hemmalaget ledningen efter en felbedömning i vårt mittförsvar. Vinden tog tag i en långboll som flög över vårt försvar och en rynningespelare kunde enkelt  lobba över en utrusande Astor.

Efter det fick vi en kollektiv gamnacke  och resten av halvleken blev betydligt sämre spel från vår sida.Vi började andra halvlek på samma sätt som första. Problemet var att vi inte skapade chanser.

Vi spelade mycket runt och utmanade sällan. Plakalo hade dock en genombrytning och kunde helt ren avsluta från straffpunkten, men målvakten gjorde en bra räddning vid ena stolpen. Mellan minut 69 och 71 avgörs matchen när Rynninge mycket enkelt får göra 2 mål från nära håll efter fasta situationer.

Kort efter snurrar ovan nämnda Diawara 4-0 efter att ha snurrat upp vårt försvar och snyggt lagt in bollen i bortre krysset. Ett slaget Åtvid kunde sedan tröstmåla genom inbytte Adrian Pettersson.

Matchen slutar 4-1 till Rynninge som spelade kompakt matchen igenom och med tydlig spelidé hålla oss borta  från målchanser, trots mindre bollinnehav.

/Jan Björk

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.