22 juni, 2024

Ineffektivitet fällde oss i premiären

Igår var det äntligen dags att sparka igång säsongen och det gjorde vi på bortaplan mot Assyriska FF. Att vi haft svårt mot Assyriska genom åren känner nog dem flesta till. Faktum är att vi aldrig vunnit mot Assyriska borta, men samtidigt har inte Assyriska vunnit på Kopparvallen. 

På grund av jobb lyckades jag inte se matchen direkt. Istället blev det repris när jag kom hem. 

Jesper Ny och Henrik ”Fimpen” Gustavsson valde en spännande taktik tycker jag. I den första halvleken spelade vi med hög backlinje och aggressivt försvarsspel högt upp i banan. Taktiken fungerade bra då hemmalaget hade svårt att få till något ordnat spel. 

Matchens första farlighet kom i den nionde minuten när Diederick Luydens drog upp ett anfall på vänster sidan. Han hittade fram till Patrik Gustavsson centralt. Gustavsson i sin tur rullade ut bollen till Daniel Rambin som fick på ett tungt skott, men dessvärre hann en försvarare täcka bollen i sista stund. 

Strax efter var vi riktigt nära att ta ledningen. Efter en hörnvariant slog Felipe de Moraes ett inlägg mot botre stolpen. Luydens nådde högst och nickade ner bollen till Gustavsson, som från nära håll prickade ribban. 

I den 15:e minuten tog hemmalaget ledningen. Eufrat Barmousa fick bollen på högersidan. Han fick ostört måtta ett inlägg. Bram van Dongen missbedömde bollbanan och bakom honom dök hemmalagets Benjamin Annan Fadi upp och enkelt nickade bollen förbi en chanslös David Ahlberg. 

Riktigt tungt att efter en fin inledning plötsligt ligga under i den här matchen. Målet kom dessvärre på grund av individuella misstag. 

Trots underläge fortsatte vi att hålla upp spelet riktigt bra och det kollektiva spelet var det inget fel på. 

I den 29:e minuten var vi nära att kvittera. Luydens hittade fint fram till Gustavsson som tog sig ner mot kortlinjen och spelade bollen till Theodor Skarp som från nära håll avslutade strax utanför. 

Två minuter senare var hemmalaget nära att öka på sin ledning via en frispark, som Gabriel Aphrem slog i burgaveln. 

I den 39:e minuten fick vi en hörna som Felipe de Moraes slog från högersidan. Luydens slapp markeringen helt, men avslutet hamnade rakt på hemmamålvakten Nahir Saliba. 

På stopptid i den första halvleken skapade vi en bra möjlighet. de Moraes tog sig runt på kanten och spelade in bollen mot Daniel Rambin, som hårt trängt avslutade, men en försvarare lyckades täcka i sista stund. 

Innan domaren blåste av den första halvleken hann vi med ytligare två möjligheter. Den första kom när van Dongen slog en fin krossboll, när han vände på spelet. Bollen nådde fram till Marcus Karlsson som fint tog ner den och slog ett bra inlägg. Bollen nådde fram till Rambin som nickade ner den till Gustavsson som avslutade i stolpen. 

Den andra kom i den fjärde stoppminuten. Den här gången var det de Moraes som slog ett fint inlägg från högersidan och hittade en ren Luydens framför målet. Hans nick gick dessvärre utanför den högra stolpen. 

Att hemmalaget hade ledningen i halvtid, var inte alls rättvist. 

Vi inledde bäst även i den andra halvleken. I den 50:e minuten var vi nära en kvittering. Rambin hittade fram med bollen till Gustavsson som hittade fram till Josh Bragg som avslutade med ett bra skott, men Saliba i målet svarade för en fin räddning. 

I den 60:e minuten chockade hemmalaget med 2-0. Efter en fin spelvändning kom bollen till inhopparen Lukas Johansson. Johansson slog ett tidigt inlägg och på bortre stolpen höll sig Antonio Yakoub framme och nickade in 2-0 för hemmalaget. 

Fem minuter senare kom första målskytten till avslut, men Ahlberg räddade den gången. 

Efter det orkade vi inte kraftsamla och det såg ut som att båda lagen ville bara spela av matchen. Farliga målchanser uteblev fram till den 85:e minuten när Linus Hillemar satte fart på högersidan. Han tog sig enkelt förbi sin försvarare och serverade fram Annan Fadi som från nära håll tryckte in 3-0. 

Med två minuter kvar av ordinarie tiden kom även fjärde målet för hemmalaget. Anders Eriksson halkade innan en närkamp och det öppnade upp för Christian Aphrem som placerade in 4-0 bakom Ahlberg. 

På stopptid lyckades vi få ett tröstmål och det via Josh Bragg som skruvade vackert in en frispark. 

Några fler mål bjöds vi inte i den här matchen och vi kan konstatera att vi inte fick den starten vi ville ha. Det är självklart riktigt surt att förlora, men jag tycker att det finns en hel del positiva saker att ta med sig från den här matchen. Jag tänker främst på alla chanser vi skapade. Dessvärre ville bollen inte in, men det gäller att gnugga på vidare. Skapar vi så här många målchanser i fortsättningen kommer även målen att komma. 

Vi får inte heller glömma att Assyriska tippas tillhöra toppen av serien. Det gäller dock inte falla i falsk trygghet. Det negativa är så klart att vi inte lyckades sätta dit minst 2-3 mål med tanke vilka lägen vi skapade. Det andra negativa är försvarsmissarna vid alla målen. Det är något som vi så klart måste slipa bort. Jag tycker att vi kunde ha undvikt alla målen om vi varit lite mer resolutare och tuffare i dem avgörande lägen. 

Det var mina tankar kring matchen och nu får vi ladda om inför hemmamötet mot Kumla. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.