20 juli, 2024

Dardan Mustafa inför seriestarten

Imorgon drar allvaret igång i Division 1 södra då Åtvidabergs FF gästar Eskilsminne IF. En av ÅFF:s viktigaste spelare förra säsongen var Dardan Mustafa, som kom till ÅFF inför förra säsongen. 

Dardan Mustafa svarade för 13-mål förra säsongen och var en av lagets viktigaste spelare. Mustafa ser med tillförsikt den kommande säsongen. 

– Förra året klarade vi med ett mål. Vi var uträknade efter halva säsongen. I år tror jag att vi kommer att sluta högre upp i tabellen, säger Mustafa. 

Vad säger du om försäsongen?

– Det har varit både bra och dåligt. Vi har gjort några riktigt bra matcher, men sen har vi gjort några dåliga också. Det är inget ovanligt för en försäsong. Det är sällan som ett lag går obesegrade på försäsongen och presterar lika bra i serien, konstaterar Mustafa. 

Hur känns det för din egen del?

– Det känns bra tycker jag. Jag har tränat på bra och spelat en del matcher utan att ha ont. Det är första gången på mycket länge som jag går igenom en försäsong utan att vara skadad, säger Mustafa.

I veckan blev vi utslagna ur Östgötacupen som är en form av förkval till Svenska Cupen. Division IV laget Hjulsbro IK blev för svåra.

– Det är klart att vi är besvikna på att vi inte vinner en sån match. Vi saknade en del spelare i den här matchen och Hjulsbro hade tre bonusstraffar, men det är ingen ursäkt. Vi skulle ha vunnit den matchen. Vi skapade massvis med målchanser och borde ha gjort sju-åtta mål egentligen, förklarar Mustafa. 

Förra säsongen började vi svagt och dåliga resultat satte sig i huvuden på spelarna. I år väntar fem tuffa matcher i inledningen, men i år är vi bättre rustade enligt Mustafa. 

– Vi var ett helt nytt lag förra året. Många av grabbarna har inte spelat i Division 1. Vi gjorde det hyfsat bra på försäsongen men det tuffa starten satta sina spår. I år har vi behållit många spelare som var med förra året och vet nu vad som krävs när serien drar igång, säger Mustafa. 

Mustafa missade matchen mot Dalstorp och även matchen mot Hjulsbro. Inför seriepremiären ger han dock lugnande besked.

– Jag stukade foten och var tvungen att vila för att inte riskera att missa premiären. Rehaben har gått bra och jag har tränat för fullt under den här veckan, så det ska bli spännande att se imorgon var vi står, säger Mustafa. 

Mustafa gjorde 13-mål förra säsongen och var vår bästa målskytt i serien. Något som han hoppas förbättra i år.

– Det är klart att man vill göra mål när man spelar. Jag hade några mindre bra matcher förra året och jag hoppas att kunna göra flera mål den här säsongen, avslutar Mustafa. 

Matchen imorgon sänds av Corren och som vanligt kommer en matchrapport här på sidan. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.