22 juli, 2024

Tredje raka seger och framtiden ser ljus ut

Vi tog en tredje raka seger när Oskarshamns AIK besegrades hemma på Kopparvallen med 2-0. 

Den första halvleken var inte bra från vår sida och det var gästerna som inledde matchen bäst. I den sjunde minuten skapades första farlighet. Adrian Pettersson slarvade med ett uppspel och det gav Sonny Karlsson skottläge, men dessbättre smet Karlssons avslut utanför stolpen. 

Vi inledde matchen passivt och vårt presspel hade mycket mer att önska i den första halvleken. Oskarshamn skapade nästa möjlighet i den 12:e minuten. Emil Dolk slog ett inlägg från vänstersidan, Ishmael Koroma förlorade duellen med Karlsson som nickade utanför.

Minuten senare kom en omdiskuterad situation. William Kvist slog en fin passning mot Karlsson. Karlsson satsade tufft och träffade Henrik Gustavsson med dobbarna före. Gustavsson blev liggande med kunde sedan fortsätta matchen. Domaren visade bara det gula kortet för Karlsson. 

I den 19:e minuten var gästerna nära att ta ledningen. Efter en bra slagen frispark från Kvist, nickade Eric Persson tätt utanför. 

I den 31:a minuten var vi illa ute. Kvist spelade ut bollen till Ylli Podrimcaku som tog sig förbi Lucas Öhrn och avslutade. Gustavsson räddade och på returen sköt Kvist utanför. 

Våra chanser i den första halvleken var lätträknade. Bästa möjlighet kom på stopptid, när Max Olsson tog sig förbi sin försvarare och avslutade tätt utanför. 

Inför den andra halvleken valde Tor-Arne Fredheim att göra en förändring. Oscar Stejdahl byttes ut och ersattes av Zev Taublieb. Det blev en förändring som ändrade matchbilden från den första halvleken. 

Vi kom ut till den andra halvleken som ett helt nytt lag. Under Tor-Arne Fredheim har vi sett ett aggressivt försvarsspel, men det saknades i den första halvleken. Med Taublieb på plan fick Adam Egnell ta en högre position i plan. Vårt aggressiva spel från tidigare matcher var tillbaka och vi började skapa chanser.

Direkt i inledningen av den andra halvleken fick Olsson fram bollen till Egnell som tog sig fram till ett avslut som gick utanför. 

I anfallet efter var vi nära att ta ledningen. Ludvig Holmertz slog en hörna som Andreas Johansson nådde högst upp, men gästernas målvakt svarade för en fin räddning. 

Vårt presspel var betydligt bättre i den andra halvlek och vi vann många dueller och bollar högt upp på offensiv plan halva. 

I den 55:e minuten skapade vi nästa möjlighet. Olsson kom igenom, men tappade vinkel. Han lyckades dock hitta fram med bollen fram till Holmertz som avslutade, men bollen täcktes av en försvarare. 

Två minuter senare kom ledningsmålet. Jesper Beurling vann bollen på mitten och spelade fram Olsson på vänstersidan. Olsson lurade sin försvarare upp på läktaren, tog sig in i straffområdet och med en fin passning hittade han Holmertz som slog in ledningsmålet. 

55 min Max igenom komme ur vinkel spelar in bollen som når Ludde. Skott på en täckande försvarare

I den andra halvleken var det spel mot ett mål. Gästerna hade svårt att etablera någon form av egen spel och i den 64:e minuten skapade vi nästa möjlighet. Efter en hörna nådde bollen till Öhrn som testade ett distansskot, men den här gången räddade målvakten. 

I anfallet efter kom nästa möjlighet. Olsson lurade nästa försvarare upp på läktaren, men hans avslut räddades av målvakten. 

Vi fortsatte att jaga en andra mål i den här matchen. I den 72:a minuten fick Holmertz ett jätte läge. Egnell slog en fin passning till Ryan Binns, som i sin tur hittade Holmertz inne i straffområdet. Holmertz avslutade men målvakten räddade hans avslut till hörna. På den efterföljande hörnan kom 2-0. Holmertz slog ett inåtskruvad hörna, som Olsson nådde högst på och via stolpen nickade in tvåan. 

Vi var sedan närmare 3-0 än Oskarshamn en reducering. I den 79:e minuten var Egnell nära att öka på till 3-0. Olsson frispelade Egnell som sköt i stolpen. 

Några fler chanser fick vi inte se i den här matchen och när domaren blåste av matchen kunde vi konstatera att vi tagit tredje raka seger. 

Efter tränarbytet har vi alltså tagit nio av tolv möjliga poäng. Jag tycker att bortsett från första halvleken i den här matchen och den andra halvleken mot Tvååker så har vi fått se betydligt bättre försvarsspel efter tränarbytet. Jag tycker att även vår offensiva spel har sett bättre ut, där vi vågar spela efter marken vilket jag efterlyst tidigare. Tyvärr blev Taublieb skadad i den andra halvleken och det är samma fotskada som han haft problem tidigare. Taublieb med sin energi och snack på plan bidrar otrolig mycket och med honom på plan kan vi nå nästa nivå. Lägg där till att Dardan Mustafa och Alem Plakalo inte spelade i den här matchen och där har vi sparkapital. Plakalo som haft tufft med målskyttet den här säsongen avstod matchen helt på grund av hans skada som han fick i den förra omgången. 

Till sist vill jag passa på och berömma alla inblandade kring Fan Zone på Kopparvallen. Riktigt kul att se att det händer saker både före och efter match. Vi har tidigare gjort försök med ”Member Club” utan att lyckas, men Börje Johansson med flera har verkligen fått fart på det hela. Kul eftersom det är något som saknats på Kopparvallen. 

När jag skriver det här är klockan 04.00. Solen är på väg upp och fåglarna kvittrar. Samtidigt som jag tar sista klunk kaffe kan jag konstatera att framtiden ser bättre ut än på länge.   


Höjdpunkter från matchen.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.