24 juli, 2024

Stor förlust i Fimpens jubileums match

Segersviten stannade på fyra raka segrar efter helgens match mot Skövde AIK på bortaplan. Hemmalaget visade upp effektivitet i den första halvleken och vann till slut med 4-0. 

Tor-Arne Fredheim gjorde en förändring inför den här matchen. Adrian Pettersson var avstängd och Andreas Johansson fick kliva in som mittback. Ludvig Holmertz som var tillbaka efter sin skada fick där med förtroende som vänsterback. 

Hemmalaget skapade matchens första möjlighet i den femte minuten när Gustaf Norling testade från distans, men Henrik Gustavsson räddade. 

I den elfte minuten tog hemmalaget ledningen. Norling slog en hörna och medan vi stod och tittade på, gick Viktor Granath upp helt ostört och nickade in ledningsmålet för hemmalaget. 

I den 18:e minuten bjöd vi hemmalaget på 2-0. Andreas Johansson slog en bedrövlig hemåtpassning som var både för lös och för kort. Det utnyttjade Viktor Granath som rundade Gustavsson i målet och rullade in 2-0. 

Minuten senare fick hemmalaget straff, när en Skövde spelare sköt och bollen träffade Holmertz hand. Domaren var säker på sin sak och blåste för straff. Den efterföljande straffen sköt William Granath till höger om Gustavsson. Gustavsson gick åt rätt håll, men behövde aldrig ingripa då bollen smet utanför stolpen. 

Efter det skapades inga farlighet där båda lagen hade svårt att hitta rätt i passningsspelet. 

Med tre minuter kvar av den första halvleken ökade hemmalaget på sin ledning. Viktor Granath hittade fram till Öqvist som lurade bort Lucas Öhrn och placerade in 3-0. 

Med sekunder kvar av den första halvleken kom även 4-0 för hemmalaget. Vi uppträdde passivt när hemmalaget sågade sig igenom där Mikael Mörk nickade billen fram till Norling som sköt in bollen bakom en chanslös Gustavsson. 

Tor-Arne Fredheim försökte att skaka liv i vårt offensiva spel och bytte in Dardan Mustafa i halvtid. 

Det bytet gav inte någon effekt då vi precis som i den första halvleken hade svårt att hitta fram till några farligheter.

Hemmalaget inledde den andra halvleken genom att omedelbart skapa en möjlighet. Jesper Andersson slog ett inlägg från vänstersidan som Norling avslutade, men Gustavsson gjorde en fin räddning. 

Efter det hände det inte mycket i den här matchen. Hemmalaget backade hem och lät oss ha mycket boll, men vi hade svårt att skapa några farligheter framåt. Främst på grund av för dåligt rörelse i anfallsspelet och dels att Skövde hela tiden var på rätt sidan om bollen. 

Nej det här var inte våran match. Under Tor-Arne Fredheim har vi sett ett bättre ÅFF där vår aggressivitet i försvarsspelet var nyckel till våra segrar. I matchen mot Skövde fungerade varken defensiven eller offensiven. Att medierna skriver sedan att vi var överkörda, kan man ifrågasätta med tanke på att Skövde skapade utöver målen en farlighet. Nej det var ingen överkörning, däremot blev vi hårt straffade av hemmalaget. 

Efter en förlust kan man vara extra kritiskt, men som jag skrev efter förlusten mot Landskrona BoiS så är även helgens förlust bevis på att vi inte är ett topplag i år.  

Hemmalaget hade 100-års jubileum och det lyftes upp inför matchen. En annan som hade jubileum var vår egna Henrik ”Fimpen” Gustavsson som gjorde sin 500-match för ÅFF! 


Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.