18 april, 2024

2019-07-06: Speltips

Tre speltips förra lördagen som slutade med en seger och två förluster. I och med att Sundsvall och AFC Eskilstuna kryssade och det tipset gick in så blev det litet minus på konto. Under den gångna veckan hittade jag inga heta speltips. Idag lördag har vi en del spännande matcher och då främst i Allsvenskan

Dagens första speltips: 

Kalmar FF-AIK (Sverige, Allsvenskan)

Tips: Under 2 mål asian lines

Odds: 1.88

Spelbolag: Bet365

Insats: 20kr

Ett på förhand intressant möte på Guldfgågel Arena där två pressade lag jagar tre poäng. Kalmar FF under Magnus Pehrsson har vunnit bara två matcher. Laget har kryssat hela sju gånger och där med finns KFF med i bottenstriden. AIK i sin tur har halkat efter Malmö FF i tabellen och laget har inte råd med fler poängtapp om man ska utmana om guldet. Samtidigt går AIK in i Champions League kval under den kommande veckan. AIK har själva sagt att fokus ligger på kvalet. I den här matchen har jag tittat på underspel då jag inte väntar mig speciellt många mål i den här matchen. Kalmar har gjort tio och släppt in fjorton mål på tretton spelade matcher. AIK i sin tur vet vi är bra defensivt och offensivt har laget haft en del problem under våren. Det är nämligen så att Tarik Elyounoussi burit AIK:s offensiv och svarat för nio fullträffar. Som jag redan varit inne på är Kalmar ett svårspelat lag och jag tror att vi kommer se ett defensiv Kalmar mot ett AIK som inte kommer ta några onödiga risker. Mitt spel här blir under två mål asian lines, vilket innebär om det blir två mål i matchen så får vi pengarna tillbaka. 

Dagens andra speltips: 

IK Sirius-Östersund FK (Sverige, Allsvenskan)

Tips: Under 2.5 mål i matchen 

Odds: 2.05

Spelbolag: Betsson

Insats: 10kr

På förhand kanske inte den ”sexigaste” matchen i den här omgången, men ur spelperspektiv en mycket intressant match. Två lag som befinner sig nionde, respektive tionde plats i tabellen. Två lag vars form inte är det bästa. Om vi kollar på Sirius så har laget vunnit två av sina fem senaste och bara tre vinster på det tolv senaste matcherna. Östersund i sin tur har inte vunnit på de senaste sju matcherna och laget har haft svårt att göra mål. Bara två gånger har Östersund gjort fler än ett mål den här säsongen. Sirius är även ett lag som sällan spelar oavgjort. På tretton spelade matcher har laget spelat oavgjort bara en gång. Lagets stor problem under våren har varit defensiven. Sirius är ett dem laget som släppt in mest mål i Allsvenskan. Jag tror att i den här matchen kan vi förvänta oss två försiktiga lag. Östersund får för vissa Dino Islamovic tillbaka, men han precis som hela Östersund sett uddlös ut. Mitt spel i den här matchen blir under 2.5 mål och det till 2.05 gånger insatsen. 

Dagens tredje speltips: 

IFK Göteborg-GIF Sundsvall (Sverige, Allsvenskan)

Tips: Under 2.5 mål i matchen

Odds: 1.75

Spelbolag: Unibet

Insats: 15kr

IFK Göteborg har gjort det riktigt bra under våren och laget ligger på en fin femte plats i tabellen. Förväntningarna på Sundsvall var högre efter fin sjunde palts förra året, men laget har inte uppfyllt dem förväntningarna alls. Vi hittar Sundsvall inför den här omgången på en kvalplats, med bara två segrar på fjorton spelade matcher. Linus Hellenius som burit lagets offensiva spel under första delen av vår säsongen, har blivit såld och nu är den stora frågan vem som ska göra mål i Sundsvall. Klubben har stora ekonomiska problem och det är inte omöjligt att man kommer att sälja någon eller några spelare till för att rädda ekonomi. Även Göteborg har sålt succéspelaren Benjamin Nygren och det är självaktning ett avbräck. Lägg där till att Patrik Karlsson-Lagermyr åkt på en tung skada så förstår ni att IFK:s offensiv inte är vad den varit under våren. Dessutom är Lasse Vibe och Sebastian Ohlsson avstängda. Här förväntar jag mig att Göteborg kommer att ha stor bollinnehav, men utan offensiva krafter kan laget få svårt att göra mål. Sundsvall lär inte bjuda på något gratis i den här matchen och man är säker nöjda med att plocka med sig en poäng från Göteborg. Mitt spel här blir under 2.5 mål i matchen och det till 1.75 gånger insatsen. Observera även att alla andra spelbolag har underspel på den här matchen till betydligt lägre odds. 

Dagens fjärde speltips: 

Malmö FF-Örebro SK (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 1 asian handicap -1.5 (Andra spel: MFF vinner och håller nollan)

Odds: 1.74+2.00 

Spelbolag: Unibet

Insats: 20kr+15kr

MFF är som sig bör stora favoriter i den här matchen. Det är även lagets genrep inför kvalet till Europa League. Jag behöver egentligen inte skriva speciellt mycket om MFF, som har det bästa och den bredaste truppen i hela Allsvenskan. Laget har gjort flest mål och släppt in minst mål i så här långt. Örebro i sin tur ligger på en elfte palts och är bara tre poäng före Sundsvall som ligger på en kvalplats. Laget har dock svarat för några skrällar under våren, men även svarat för en del platt matcher. Örebro SK har inte den bredaste truppen och att då konstatera flera spelare borta med skador är inte vad som tränaren Axel Kjäll hoppas på. Daniel Björnquist, Johan Mårtensson och Albin Grandlund är inte med i matchtruppen på grund av sina skador. De två förstnämnda hade varit aktuella för startelvan. Däremot ska Michael Omoh vara tillbaka. Mitt första spel i den här matchen blir att MFF vinner minst två mål och det andra spelet blir att MFF vinner och håller nollan.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.