22 juli, 2024

Ännu en förlust och oviss framtid

Vi inkasserade tredje raka förlust när vi föll på bortaplan mot topplaget Utsiktens BK med 0-3. 

Tor-Arne Fredheim valde att göra några förändringar jämfört med den senaste matchen hemma mot Kristianstad. Lucas Öhrn var tillbaka i startelvan. Ludvig Holmertz fick inleda som vänsterytter och Max Olsson flyttades upp på topp. Dardan Mustafa fick en roll bakom Olsson i anfallet. 

Vi började matchen piggt och i den fjärde minuten skapade vi matchens första möjlighet, när Dardan Mustafa sköt från distans, via en spelare och tätt utanför. 

I den nionde minuten skapade hemmalaget en möjlighet när Lucas Edlund avslutade utanför. 

I den 18:e minuten tog hemmalaget ledningen. Meriton Qoraj tog sig enkelt förbi Lucas Öhrn på vänsterkanten och spelade fram Albin Skoglund som rakade in ledningsmålet för hemmalaget. 

Resten av halvleken blev händelsefattig. Båda lagen hade svårt att få ordning på spelet och målchanserna lyste med sin frånvaro. Vårt offensiva spela fungerade inte alls i den första halvleken. Hemmalaget hade inga problem att sätta hög press och på så sätt tvinga oss att slå långa bollar. Dessa långa bollar ledde inte till något vettigt egentligen. Hemmalagets försvar hade full kontroll och vann mer eller mindre alla andra bollar också. 

Vi fick inte hellre ser varken någon förbättring eller förändring i inledning av den andra halvleken. Spelbilden var detsamma som i den första halvleken. 

I den 51:a minuten var hemmalaget nära att öka på sin ledning. Qoraj tog sig in i straffområdet och fick på ett bra avslut, men Henrik Gustavsson svarade för en fin benparad. 

Fyra minuter senare skapade vi en möjlighet, när Holmertz slog en hörna och Jesper Beurling nickade bollen utanför. 

I den 57:e minuten ökade hemmalaget på sin ledning. Skoglund tog sig enkelt förbi Adrian Pettersson och avslutade. Gustavsson lyckades rädda, men på returen var Hedlund hetare än Andreas Johansson och forcerade in 2-0. 

Det enda gången som det på allvar hettade till framför hemmamålet var i den 87:e minuten, när Andreas Johansson slog ett fint inlägg och inhopparen Alem Plakalo stötte in bollen i mål. Dessvärre blåstes målet bort för offside. 

På stopptid fastställde Andreas Jernarp slutresultatet efter att vi inte lyckats få undan bollen framför det egna målet. 

Vi förlorar den här matchen på grund av att vi inte kommer upp i samma nivå som under perioden när vi tog fyra raka segrar. Jag skrev redan efter segern mot Oskarshamn att vi skulle kunna få problem om vårt aggressiva försvarsspel inte skulle fungera. Nu har vi tre raka förluster och jag tycker att just aggressivitet i det defensiva jobbet är ett av problemet. I helgens match hade säkert Tor-Arne Fredheim förhoppning på att vi skulle kunna hota utsikten på djupet. Det konstaterar jag med tanke på att man valde att starta med Dardan Mustafa bakom Max Olsson. Dessvärre kunde vi inte hantera hemmalagets kompakta press och vår backlinje som skulle sköta uppspelen hamnade ofta under press vilket i sig resulterade med en långa bollar utan adress. Matchen mot Utsikten var redan på förhand en svår uppgift med tanke på att Utsikten tappat poäng bara i en match på hemmaplan. För att ta poäng eller för den delen vinna en sån här match måste allt stämma och efter 0-3 kan vi bara konstatera att det mesta inte fungerade. 

Nu tar serien uppehåll och spelarna kommer att vara lediga, men när träningarna drar igång på nytt då hoppas jag att vi hittat ett par spelare som kan förstärka laget inför hösten. Jag vet att ekonomin inte är det bästa, men jag skulle vilja se tre-fyra spelare inför hösten. Först behöver vi en högerback som kan konkurrera med Lucas Öhrn. Jag skulle vilja se en central mittfältare som är både kreativ och bollvinnare. På så sätt skulle vi kunna flytta ner Jesper Beurling som mittback för jag tycker inte att Koroma håller den här säsongen. Obegripliga misstag har vi sett under våren från hans sida. Till sist skulle jag vilja se en anfallaren som kan göra mål. Dardan Mustafa har varit skadad under våren och Alem Plakalo har inte kommit upp i samma fina nivå som under hösten förra året. 

Många önskemål men det återstår att se om dessa går i uppfyllelse. I vilket fall som helst ska vi nog förbereda oss för ännu en strid för att säkra nytt kontrakt. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.