20 juli, 2024

Algeriet mästare för första gången

Igår avslutades Afrikanska mästerskapen och Algeriet blev mästare.

Senegal må ha dominerat matchbilden. Men marginalerna, de var på Algeriets sida när Afrikanska mästerskapen skulle avgöras i den egyptiska huvudstaden Kairo.

Redan i den andra minuten fick anfallaren Baghdad Bounedjah turligt utdelning på ett avslut från distans. Skottet blockerades av den senegalesiske försvararen Salif Sané varpå bollen styrdes upp i luften i en hög båge över målvakten Alfred Gomis innan den långsamt landade i det tomma målet.

Spelarna i Senegal, med Liverpoolstjärnan Sadio Mané i spetsen, gjorde vad de kunde för att utjämna men lyckades trots en mängd målchanser aldrig få hål på Algeriet, som jagade sin första titel sedan 1990.

Den stora möjligheten såg ut att komma med timmen spelad när domaren pekade på straffpunkten efter en hands på Algeriets Adlène Guédioura – men efter VAR-granskning ändrades beslutet då reprisen visade att spelaren haft armen intill kroppen när han stoppade ett inlägg i straffområdet.

Algeriet höll tätt finalen ut och är i och med det afrikanska mästare för andra gången.Det är otroligt.

— Den här segern är för hela landet, säger Algeriets målvakt Rais Mbohli enligt AFP.

— Det är lite svårt att ta in allt just nu, men jag tror att vi kommer inse vad vi har åstadkommit när vi kommer hem, fortsätter han.

Senegal får däremot vänta på nationens första triumf i turneringen.

Källa: TT & AFP

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.