20 april, 2024

Dags för ÅFF:s första träningsmatch

Imorgon lördag spelar ÅFF sin första träningsmatch och det mot BK Forward på hemmaplan. Här kommer tränarens Jesper Ny:s tankar inför matchen. 

– Hur känns det inför första träningsmatchen?

Det känns inspirerande och roligt att få se laget ta form i matchspel. Först då får vi tydliga referenspunkter kopplat till vårt arbetssätt, säger Ny.

– Hur har träningsveckorna sett ut, vad har ni jobbat med?

Vi har höjt den fysiska statusen för att komma in i nästa fas med matchspel. Fotbollstaktiskt har vi tittat på hur vi ska spela fotboll. Tonvikten har varit hur vi förväntas agera i omställningsfaserna mellan offensiv till defensiv och vice versa.

– Många nya unga killar inför den här säsongen, hur ser du på lagbygget?

– Vi fortsätter att skapa en trupp enligt den arbetsplan vi har och jag ser positivt på den arbetsplanen. Arbetet fortskrider för att ha spelare med rätt karaktär i truppen. 

– Vad vill du se av laget i den här matchen?

– Vi vill se intentioner av vårt arbetssätt i spelets samtliga skeden. Dessa intentioner blir också referenspunkter för det fortsätta arbetet för att förtydliga arbetssättet för samtliga. Förväntningen är givetvis en hög arbetsinsats från samtliga inblandade då det ger oss förutsättningar att höja den fysiska statusen samt klara av vårt arbetssätt lite bättre till nästa match, avslutar Ny.

Jag kommer att rapportera LIVE i text form från matchen. Länken till matchen hittar ni här

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.