20 maj, 2024

Är ÅFF på väg att hitta sitt DNA?

Igår spelade ÅFF sin första träningsmatch för säsongen och det blev seger mot BK Forward med 4-3. 

Jag tänkte bara ge lite egna tankar efter den matchen. Jag tycker att vi börjar matchen bra och tillåter inte gästerna skapa något av värde. När jag lämnade Kopparvallen kände jag värme och glädje. Det var faktiskt länge sedan som jag hade den känslan i kroppen. Vi får backa till året 2016 som det kändes på det här sättet. Jag vet att man inte ska dra några för stora slutsatser efter bara en match, men jag gillade verkligen det jag såg. 

Vi höll bollen på marken och via fin kortpassningsspel spelade vi oss förbi gästernas första press många gånger under den här matchen. Även när vi pressade högt såg det bra ut. När vi bestämde oss för att pressa högt så gjorde vi det inte en och en och som ett kollektiv. Det var just det som tränaren Jesper Ny lyfte efter matchen. 

I matchen mot Forward hade ÅFF tre holländare i startelvan, där Diedrick Luydens bara timmar innan avspark skrev på ett kontrakt. Jag tyckte även att Diego Sedoc såg spännande ut inte minst i den första halvleken. 

Vi hamnade i underläge i den här matchen efter två snabba mål av Forward, men trots underläge jobbade laget på och lyckades i den andra halvleken vända på steken. Matchen slutade med seger 4-3 och för att vara första matchen för säsongen bör man vara nöjda. 

Visst finns det saker att slipa på och tre insläppta mål är inte bra, men man måste ha i åtanke att laget inte jobbat med försvarsspelet speciellt mycket. 

Hur som helst så tycker jag att det finns mer positiva än negativa saker som vi kan ta med oss från den här matchen. 

 Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.