13 juni, 2024

Forlán lägger av

Diego Forlán har äntrat fotbollsgräset för sista gången som aktiv spelare. Den 40-årige anfallaren meddelade i den spanskspråkiga tv-kanalen Telemundo att han avslutar proffskarriären.

Det har inte varit ett lätt beslut för jag ville inte att den här tidpunkten skulle komma, även om jag visste att den skulle det, sade han bland annat.

Forlán är troligtvis mest hågkommen för sitt framgångsrika VM 2010, då han som lagkapten ledde Uruguay till en bronsmedalj. Han vann även individuellt pris som turneringens bästa spelare och stod för fem mål.

Året efter var han också med när Uruguay vann Copa América för första gången sedan 1995. Det blev totalt 36 mål på 112 matcher i den himmelsblå tröjan.

På klubbnivå representerade Forlán lag som engelska Manchester United, spanska Villareal och Atlético Madrid, italienska Inter och uruguayanska Peñarol.

Källa: TT

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.