25 april, 2024

Dags för Färjestad att vinna

Färjestads BK-Leksands IF

Tips: 1 asian handicap -1.5

Odds: 1.80

Insats: 70kr

Spelbolag: Unibet

SHL rullar på och vi är framme i 37:e omgången där hemmalaget Färjestad tar emot Leksand. Färjestad jagar en trendbrott då laget kommer till den här matchen med fem raka förluster. Leksand i sin tur jagar viktiga poäng i bottenstriden. 

Färjestad har hamnat i en rejäl svacka där laget inkasserat fem raka förluster. En trend som måste brytas om laget inte ska riskera att missa topp sex placeringar. I den senaste omgången föll laget tungt mot HV71 på bortaplan med 8-4 och efter den matchen har det hållit ”kris” möte. Förmodligen kommer vi att se en del ändringar i olika femmor i matchen mot Leksand i hopp om att laget ska vända det negativa trenden. Ser man på lagets statistik på hemmaplan så har man vunnit tolv av sexton matcher under ordinarie tid. Det ska sägas att på de fem senaste matcherna har laget tre segrar och förlust under ordinarie tid och en förlust i sudden. 

Färjestad har en del skador att hantera, men viktige Marcus Nilsson är tillbaka efter tvåmatchers avstängning. Oklart är det om Gustav Rydahl kommer till spel. Forwarden fick en smäll i ansiktet i matchen mot HV och fick lämna isen. 

Leksand ligger sist i SHL och tåget för att klara sig kvar håller på och lämnar perrongen. Den stora frågan är om Leksand kommer att kliva på det tåget. Nu väntar en tuff bortamatch mot ett uppretad Färjestad och lagets insats behöver bli betydligt bättre än vad fallet var i den senaste omgången mot Växjö. Laget gjorde en okej första period, men föll igenom i den andra och släppte in tre raka mål, vilket förstörde den kvällen. För tre omgångar sedan tog laget sitt senaste seger och det på bortaplan mot Oskarshamn. Leksand gör ofta en eller två perioder på riktigt hög nivå, men sällan syns laget spela stabilt i 60 minuter. 

Jag tror att Färjestad kommer taggade till tänderna och vill inför hemmapubliken vända det negativa trenden laget hamnat i. Med tanke på att Leksand brukar falla igenom under matcherna tror jag att hemmalaget har en god chans att vinna med minst två puckar. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.