22 juni, 2024

Överspel testas i Smålandsderbyt

IK Oskarshamn-HV71

Tips: Över 4.5 mål

Odds: 1.80

Insats: 40kr

Spelbolag: Unibet

Två lag i behov av tre poäng drabbar samman i SHL:s 37:e omgång. Hemmalaget ligger fem poäng efter Linköping i kampen om att undvika direktkval. HV71 i sin tur jagar en toppsex placering som innebär en plats i kvartsfinalen. 

Oskarshamn kommer till den här matchen med två segrar och tre förluster på de fem senaste. Laget ligger näst sist i tabellen och har fem poäng upp till Linköping som ligger ovanför sträcket som innebär kvalspel. Hemmalaget har dock en match mindre spelat än Linköping. Tre poäng mot HV skulle innebära att det bara är två poäng upp till Linköping över strecket. Hemmalaget svarade för en stark insats i den senaste omgången när Skellefteå besegrades på bortaplan med 5-3. Nu är fokus inställt på första segern mot HV i lagens tredje möte i SHL och samtidigt totalt tredje Smålandsderbyt.

HV 71 hade en tung period där laget inte vann på fem raka matchen, men nu verkar det vänt för Smålandslag. Till den här matchen kommer laget med två raka segrar och stärkt självförtroende. I den senaste omgången besegrades Färjestad på hemmaplan med hela 8-4. Laget får dock klara sig utan Christoffer Törngren som stängs av i tre matcher efter sin tackling på Färjestads Gustav Rydahl. 

Det här är två lag som gör och släpper in många mål. Ser man på hemmalaget så har man gått över 4.5 mål i sju raka matcher. HV 71 i sin tur har sex raka matcher över 4.5 mål. Med tanke på att båda lagen behöver vinna förväntar jag mig en öppen matchbild.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.