26 april, 2024

AIK ute ur Champions League

Det blir inget spel för AIK i Champions League. Men det krävdes förlängning och ett sent Maribor-mål för att stoppa Solnalaget.

AIK vann visserligen med 3–2 men Maribor gick vidare på fler bortamål.

AIK tog emot Maribor på Frienda Arena i den andra och avgörande matchen i andra kvalomgången till Champions League. Vid full tid var det 2–1 till AIK och 3–3 sammanlagt eftersom Maribor vann med samma siffror i första mötet i Slovenien.

Redan efter fyra minuter nickade Per Karlsson in 1–0 på Friends Arena, ett mål som innebar att AIK var vidare på fler bortamål.

Jag tycker vi ska gå för fler mål. Anfall är bästa försvar, sade Per Karlsson till Viasatplay i halvtid.

Men ledningen och avancemanget höll sig fram till tre minuter in i andra halvlek då Andrej Kotnic i en rörig situation framför AIK:s mål kunde sätta 1–1. Och plötsligt var det slovenska laget vidare.

Men med halvtimmen kvar satte Sebastian Larsson 2–1 på en frispark vilket innebar 3–3 sammanlagt och förlängning.

I den kunde Tarik Elyounossi trycka in 3–1 redan efter tre minuter. Men ett enda mål för Maribor skulle innebära att gästerna gick vidare på fler bortamål och det kom med tre minuter kvar och innebar att Maribor är vidare.

AIK får nu sikta in sig på att kvalspela i Europa League medan Maribor möter Rosenborg i nästa kvalomgång till Champions League sedan det norska laget slagit ut Bate Borisov, Vitryssland, med totalt 3–2.