20 maj, 2024
Bild: Naina Hel n Jåma/TT

AIK startar utredning

Fotbollsklubben AIK väljer att sätta igång en utredning efter publikstöket som uppstod i samband med förlusten mot Maribor i Champions League-kvalet i går.

Vi har en beklaglig situation, säger AIK:s biljett- och marknadschef Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.

Det var strax före förlängningen i gårdagens kvalmöte med Maribor som ett tjugotal personer från AIK-klacken tog sig ner och sprang längs långsidan mot Maribor-klacken och slängde saker.

Vakter fick ingripa och AIK-tränaren Rickard Norling tog sig, märkbart irriterad, över halva planen för att lugna ned situationen.

Jag gick bort dit för att… det såg ju alla att det var killar från vår klack som tog sig bort till deras. Jag kände direkt att det här blir fel. Att ”det här får inte ske, sade Norling efter matchen.

Nu rapporterar Fotbollskanalen att Solnaklubben har inlett en utredning kring händelserna.

Det vi får göra är att internt utreda hur en sådan situation kan uppstå. Både att publik kan befinna sig längs innerplan och hur vi kan ha motståndarsupportrar på det övre etaget som är avstängt för publik. Det är en utredning kring våra matcharrangemang som vi naturligtvis måste göra, säger Fredrik Söderberg till Fotbollskanalen.

Källa: TT

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.