Oavgjort mellan Falkenberg och Helsingborg

Helsingborg fick ny luft under vingarna när klubbikonen Henrik Larsson återvände som tränare i mitten av juni.

Sju poäng på de tre första matcherna efter uppehållet gav nytt hopp för en förening i nedförsbacke, men sedan har det hackat för nykomlingen.

Två raka förluster var facit inför bottenmötet med Falkenberg.

Det blev ingen tredje, men HIF fick nöja sig med ett kryss mot hallänningarna, som nu har fem raka hemmamatcher utan förlust.

Hemmalaget började bäst och tog ledningen i den 14:e minuten. John Chibuike svarade för en fin prestation när han dribblade sig igenom försvaret och placerade in 1-0.

Helsingborg kom dock tillbaka i slutet av den första halvleken och var nära en kvittering, när Max Svensson testade lyckan. Hans skott träffade dock ribban.

I den 53:e minuten höll sig Kundai Benyu framme och forscerade in 1-1, vilket även blev slutresultatet i matchen.

Kryssmatchen innebär att Helsingborg är kvar på tolfte plats i tabellen, tre poäng före Falkenberg