29 mars, 2024

Bengtsson visade vägen för MFF

Rasmus Bengtsson visade vägen för sitt MFF som vann på hemmaplan mot bosniska Zrinjski med klara 3-0.

Förra veckan avgjorde Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtsson mötet med Domzale i den andra kvalomgången när 33-åringen nickade in 3–2-målet på hemmaplan. Veckan innan hade Bengtsson även gjort mål i bortamötet med slovenerna (2–2).

Nu visade han vägen hemma mot bosniska Zrinjski i det första mötet i den tredje kvalrundan till Europa League-gruppspelet. På MFF:s sjunde hörna blev det tilltrasslat framför mål och när bollen damp ner framför Bengtsson, som skickade han in 1–0 i den 36:e minuten inför 14 103 åskådare på Stadion i Malmö.

Innan och efter ledningsmålet hade matchbilden varit som förväntat. Zrinjski, som slog ut nederländska Utrech (3–2 sammanlagt) i förra omgången, låg extremt låg med sitt manskap och MFF hade ett stort bollövertag matchen igenom.

Även om bosnierna flyttade upp spelet i upptakten av den andra var det utan att skapa några farligheter mot Johan Dahlin. Gästernas bästa chans kom kort innan MFF:s ledningsmål, men anfallaren Miljan Govedarica sköt över i friläge.

I den andra halvleken blev det en islossning för Malmö.

Mittfältsmotorn Anders Christiansen hade redan i den första halvleken ett ypperligt läge att göra mål, men valde då i stället att passa när han var friställd. Denna gång rullade han behärskat in 2–0 i den 66:e minuten efter att runnit igenom i djupled i straffområdet.

Och åtta minuter senare utökade landsmannen Søren Rieks till 3–0 på en målvaktsretur.