18 april, 2024

Bengtsson visade vägen för MFF

Rasmus Bengtsson visade vägen för sitt MFF som vann på hemmaplan mot bosniska Zrinjski med klara 3-0.

Förra veckan avgjorde Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtsson mötet med Domzale i den andra kvalomgången när 33-åringen nickade in 3–2-målet på hemmaplan. Veckan innan hade Bengtsson även gjort mål i bortamötet med slovenerna (2–2).

Nu visade han vägen hemma mot bosniska Zrinjski i det första mötet i den tredje kvalrundan till Europa League-gruppspelet. På MFF:s sjunde hörna blev det tilltrasslat framför mål och när bollen damp ner framför Bengtsson, som skickade han in 1–0 i den 36:e minuten inför 14 103 åskådare på Stadion i Malmö.

Innan och efter ledningsmålet hade matchbilden varit som förväntat. Zrinjski, som slog ut nederländska Utrech (3–2 sammanlagt) i förra omgången, låg extremt låg med sitt manskap och MFF hade ett stort bollövertag matchen igenom.

Även om bosnierna flyttade upp spelet i upptakten av den andra var det utan att skapa några farligheter mot Johan Dahlin. Gästernas bästa chans kom kort innan MFF:s ledningsmål, men anfallaren Miljan Govedarica sköt över i friläge.

I den andra halvleken blev det en islossning för Malmö.

Mittfältsmotorn Anders Christiansen hade redan i den första halvleken ett ypperligt läge att göra mål, men valde då i stället att passa när han var friställd. Denna gång rullade han behärskat in 2–0 i den 66:e minuten efter att runnit igenom i djupled i straffområdet.

Och åtta minuter senare utökade landsmannen Søren Rieks till 3–0 på en målvaktsretur.

Källa: TT

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.