20 april, 2024

Bekväm seger för City

Manchester City hade inga som helst problem att besegra West Ham på bortaplan. VAR hamnade dock i fokus i den här matchen.

Vi har bland annat sett det i fotbolls-VM, Serie A, La Liga, Bundesliga och Ligue 1.

Nu har VAR även gjort sitt inträde i Premier League.

Det dröjde dock till den 54:e minuten i säsongens andra match innan videogranskningssystemet gjorde sig påmint.

Gabriel Jesus och Raheem Sterling hade redan gett Manchester City ledningen med 1–0 och 2–0 borta mot West Ham när VAR trädde in i handlingarna.

Med blotta ögat var det nästintill omöjligt att avgöra om Sterling var offside innan han spelade fram till Jesus 3–0-mål – men målet dömdes bort efter VAR-granskning.

Sterling tog dock revansch på videosystemet – detta när han i den 75:e minuten fick sitt 3–0-mål godkänt efter en ny tajt offside-situation som granskades i detalj.

Slut på VAR-kaoset där? Icke.

Sergio Agüero fick chansen att utöka ledningen från straffpunkten – men målvakten Lukasz Fabianski räddade. Straffen gick dock om då VAR visade att flera West Ham-försvarare var för tidigt in i straffområdet, innan straffen var slagen. Dessutom hade Fabianski lämnat sin mållinje för tidigt.

På andra försöket gjorde Agüero inget misstag och tryckte in 4–0.

Manchester City vann till slut med 5–0 efter att Raheem Sterling fullbordat sitt hattrick på övertid.