21 april, 2024

Stryktipset 22/2: Analys och förslag

Ingen jackpot den här veckan på stryket men en intressant kupong som kan ge rätt bra utdelning. Här kommer mina tankar kring matcherna. 

1. Leicester-Manchester City

En intressant match i toppstriden där hemmalaget Leicester tar emot Manchester City. City spelade i veckan mot West Ham där det blev seger med 2-0. Leicester i sin tur kommer till den här matchen med 0-0 i ryggen mot Wolverhampton senast. Det känns att Leicester är på väg ner i formen och laget bara en seger på de fem senaste matcherna. Samtidigt har Jamie Vardy haft måltorka under en period. City är stora favoriter hos alla bolag när det kommer till oddset, men frågan är om laget inte har tankarna på Champions League mötet med Real Madrid. Den andra frågan är hur Pep Guardiola kommer matcha laget inför det mötet. Det finns faktiskt risk att han vilar en del av sina nyckelspelare i den här matchen. I skrivande stund (fredag eftermiddag) har jag helgardering på den här matchen, men kan bli aktuellt att plocka bort City helt.

2. Southampton-Aston Villa

Här kommer jag att spika Southampton. Det beror mest på att jag tycker att Villa är bara för dåliga. Det man ska ha med sig här för er som vill gardera den här matchen är att Southampton är ligans sämsta hemmalag och att laget har två segrar och tre förluster på de fem senaste. Villas form är ännu sämre där laget har bara en seger på de fem senaste matcherna. Som sagt här kommer jag spika hemmalaget. 

3. Burnley-Bournemouth 

I den här matchen avgör procentsatsen hur jag kommer att spela. Burnley är enligt mig favoriter att vinna då lagets form känns bättre än Bournemouths. Dock om laget stäckas för hårt kommer jag att ta med alla täcken. Hemmalaget kommer till den här matchen med fyra raka utan förlust och bara en förlust på de fem senaste. Bournemouth i sin tur har tre förluster och två vinster på de fem senaste och laget är på allvar indragna i bottenstriden. Noterbart är att hemmalaget kryssat i bara en match på hemmaplan. Detsamma gäller Bournemouth på bortaplan. 

4. Crystal Palace-Newcastle

Två lag med dålig form drabbar samman. Det är samtidigt två lag som har fått med sig lite mer poäng än vad man egentligen ska ha sett till prestationerna under den här säsongen. Palace kommer till den här matchen med sju raka utan seger. Newcastle i sin tur har bara en seger på de fem senaste, men det ska sägas att Newcastle förlorat bara en på de fem senaste. Jag tycker att den här matchen är svårtippad och kommer förmodligen att helgardera den här matchen. 

5. Sheffield United-Brighton

Sheffield har imponerat under den här säsongen och laget ligger på en fin sjätte plats i tabellen. Tror eller ej så har laget även häng på en Champions League plats. Inför den här matchen ligger laget bara två poäng efter Chelsea som ligger på en fjärde plats. Brighton inledde säsongen på ett positivt sätt, men under det senaste tiden har laget tappat och är nu mera indragna i bottenstriden. Inför den här omgången har laget tre poäng till godo ner till West Ham som ligger på nedflyttningsplats. Här kan det vara aktuellt att spika hemmalaget. Med det beror också lite på hur procenten kommer att hamna här. 

6. Birmingham-Sheffield Wednesday

Här kan det vara aktuellt att spika hemmalaget. Birmingham är i bra form och tar emot ett Wednesday vars form är bedrövlig. Laget har sex raka utan seger i ligan och kommer till den här matchen med två raka förluster. Senast blev man överkörda av Reading på hemmaplan och förlorade med 3-0. Birmingham i sin tur spelade 1-1 senast mot Brentford. Som sagt Birmingham kan vara en bra spik den här veckan. 

7. Bristol City-West Bromwich

Mycket spännande möte, där hemmalaget jagar viktiga poäng för att haka på i toppstriden. West Bromwich leder ligan och lagets form är riktigt bra. Bristol i sin tur är ojämna och vinner och förlorar typ varannan match. Det hela gör att laget blir svår analyserad tycker jag. Här i skrivande stund funderar jag att ta med helgardering, men tror att även X2 kan räcka långt. 

8. Leeds-Reading

Leeds är stora favoriter och lär sträckas hårt på kupongen. Jag är dock mycket tveksam i att spika Leeds här. Laget har haft lite tyngre period, där målskyttet inte fungerar fullt ut. Laget har två vinster, en oavgjord och två förluster på de fem senaste. Reading I sin tur har bara en seger på de fem senaste och segern kom i den senaste omgången, när laget besegrade Sheffield Wednesday på bortaplan med 3-0. Jag kommer att minst 1X i den här matchen, men inte omöjligt att det blir en helgardering. 

9. Nottingham-QPR

Här kan det bli aktuellt faktiskt att spika hemmalaget, beroende lite hur procenten kommer att hamna. Nottingham är det bättre laget av dessa två och formen är helt okej även om laget har två förluster på de fem senaste. Laget svarade för en bra insats senast mot West Bromwich där man spelade 2-2. QPR i sin tur är ojämna även om laget vände 0-2 underläge till 4-2 seger i den senaste omgången mot Stoke. Som sagt Nottingham är ett potentiell spik. 

10. Preston-Hull 

Här finns det inte mycket att tänka på. Hull har hemsk form och här är det bara att spika Preston även om laget kommer att sträckas hårt. 

11. Stoke-Cardiff

En svårtippad match där vi har Stoke som varderas högt både av spelbolagen och svenska folket. Cardiff ligger på en nionde plats i tabellen med häng på play-off platserna. Lagets form är okej, tre segrar och två oavgjorda på de fem senaste. När det gäller Stoke så är laget ojämna och i den senaste omgången tappade man 2-0 ledning på bortaplan mot QPR. Stoke ligger tre poäng före Wigan som ligger på nedflyttningsplats. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

12. Swansea-Huddersfield 

Swansea hade en fin period, men under 2020 har laget tappat formen och halkat efter i tabellen. Frågan är om man kan studsa på vinnarspåret igen i den här matchen. Swansea har en seger på de sju senaste ligamatcherna.  Huddersfield i sin tur krigar för ett nytt kontrakt och laget ligger fem poäng före Wigan i tabellen. Tittar vi på lagets borta facit, kan vi konstatera att laget vunnit bara en av sina fem senaste matcherna på bortaplan. Jag tror att Swansea kommer att sträckas som favoriter här. Jag kommer att ta med alla täcken i den här matchen. 

13. Wigan-Millwall

Viktiga poäng står på spel i den här matchen. Om vi börjar med hemmalaget så ligger Wigan på nedflyttningsplats och har tre poäng upp till Stoke. Millwall i sin tur ligger på en tionde plats och har fyra poäng upp till en sjätteplats som innebär play-off spel. Wigan kommer till den här matchen med två segrar, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste, medan Millwall har en vinst på de fem senaste matcherna. Jag tycker att det är svårt att välja sida här. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.