21 april, 2024

Storseger för Åtvidaberg mot Västervik

Vi tog en bekväm seger när Västerviks FF besegrades hemma på Kopparvallen med klara 5-1. 

Publiken som letade sig till Kopparvallen fick se en härlig offensiv från oss. Patrik Gustavsson och Markus Karlsson gjorde lite som de ville i inledningen av matchen. Västervik som spelar en division under oss tilläts överhuvudtaget inte skapa någonting första kvarten. 

Vår presspel fungerade bra och stundtals var det spel mot ett mål i den första halvleken. Redan i den sjätte minuten tog vi ledningen och det genom Jonathan Guseff. För dagen högerbacken Diederick Luydens lyfte en boll bakom motståndarnas backlinje. Gustavsson löpte perfekt och kom fri med målvakten, som räddade Gustavssons avslut. På returen höll sig Guseff framme och tryckte in ledningsmålet. 

Fem minuter senare ökade vi på till 2-0. Den här gången var det Karlsson som spelade fram Gustavsson. Gustavsson tog sig igenom på kanten och spelade bollen in framför mål. Theodor Skarp löpte perfekt in i straffområdet och sköt in 2-0. 

I den 17:e minuten var det dags för nästa mål. Gustavsson drog upp ett anfall och spelade bollen ut till Guseff. Guseff tog sig runt på kanten och slog ett bra inlägg. På botre stolpen dök Felipe Reidler upp och från nästan ingen vinkel alls klackade han in 3-0. 

Två minuter senare kom även 4-0. Återigen var det Luydens som med en djupledsboll hittade fram till Gustavsson. Gustavsson tog sig in i straffområdet och spelade bollen till Daniel Rambin som elegant ökade på till 4-0. 

Med två minuter kvar av den första halvleken gjorde vi även 5-0. Efter en hörna letade sig bollen fram till Luydens som fick den förbi målvakten. 

– Över det hela stora så är jag nöjd med vad vi presterade i den första halvleken. Vi visade upp fint anfallspel och ett spel som vi har övat på under försäsongen. Dock började vi tappa i slutet av halvleken och vi började göra saker som vi inte tränat på, sade Jesper Ny. 

I den andra halvleken hotade vi inte speciellt mycket offensivt. En del slarviga uppspel och en del slarviga passningar fick vi se i den andra halvleken. 

– Vi gör det inte lika bra i den andra halvleken. Vi slarvar för mycket och spelar bollen på felvända spelare och då händer det inte mycket offensivt. Det är något som vi måste lära oss och bli bättre på. Vi kan inte börja slarva bara för att vi leder. I serien kommer vi få möte betydligt bättre motstånd och då måste vi göra det vi tränar på varje dag. Vi måste göra saker som vi känner igen oss i och inte att vi börjar spela spel som vi absolut inte tränat på, konstaterar Ny. 

Den andra halvleken bjöd inte på lika bra spel och vi fick se ett mål och det var gästerna som gjorde den. I den 65:e minuten kunde Sonny Karlsson reducera. 

I den första halvleken fick vi se en ny målvakt som är på prov i Åtvidaberg. Det handlar om schweiziske Tyroon Matuta som spelat i collegeserien. 

– Han är aktuell som alla andra som vi tar hit, mer än så kan jag inte säga just nu, sade Ny. 

Så var matchen minut för minut

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.