22 maj, 2024

Tankar kring den 26:e omgången av Allsvenskan

Den 26:omgången av Allsvenskan bjöd på en del spännande resultat. 

Degerfors som krigar för sin överlevnad var på väg mot tre viktiga poäng på bortaplan mot Elfsborg. Med sex minuter kvar av matchen lyckades dock hemmalaget kvittera. 

Matchen i övrigt var underhållande inte minst i den första halvleken där båda lagen skapade en hel del chanser. Att det stod 0-0 i halvtid var ett under. 

Eftersom Varberg vann sin match mot Helsingborg innebär det att Degerfors har fem poäng upp till säker mark. 

Serieledaren BK Häcken tog en väntat seger mot bottenlaget GIF Sundsvall. Sundsvall gjorde det bra i den första halvleken och hade med sig 1-1 i halvtid. I den andra halvleken malde Häcken ner Sundsvall. Genom högt bolltempo tröttnade man ut sin motståndare och matchen slutade med klar vinst 4-1. 

Kalmar FF har gått som tåget under hösten och den här omgången tog man tre viktiga poäng på bortaplan mot IFK Värnamo. Det var annars ett hemmalag som började matchen bäst och redan i den fjärde minuten gav Oskar Johansson Värnamo ledningen. Kalmar jobbade in sig i matchen och tog över något i mitten av halvleken. 

Kvitteringen kom på en fin slagen frispark av Oliver Berg. I den andra halvleken tog Kalmar ledningen och när sedan hemmalaget fick Wanderson utvisad Indien 55:e minuten var matchen över. I och med segern hakade Kalmar på i kampen om Europaplatserna. 

Under söndagen såg jag två matcher. Den första derbyt mellan Djurgården och AIK. Djurgården kom till den här matchen med stora avbräck och det tycker jag fällde avgörandet i den här matchen. 

AIK var det laget som inledde bäst och under första delen av halvleken var man klart bättre. John Guidetti gav AIK ledningen. Därefter lämnade AIK över tanktpinnen till Djurgården som var nära att kvittera innan halvleken var över. 

I den andra var det Djurgården som kom ut och pressade tillbaka AIK. Det kändes som att en kvittering skulle komma när som helst. Istället gick AIK upp och gjorde 2-0 genom Stefanelli. Det var hans fjärde raka mål mot Djurgården. 

I och med segern blandar sig nu AIK med i striden om Europaplatserna. 

Hammarby hade pressen på sig när laget reste till Sölvesborg för match mot Mjällby. Som ”Bajare” var man livrädd för den här matchen. Men det behövde man inte vara speciellt länge. Bajen kom ut och körde över Mjällby. Ett tag såg det ut som att hemmalaget spelade med sitt juniorlag. 

Inte speciellt mycket att skriva om den här matchen som Bajen vann med klara 3-0. 

Malmö behövde vinna på bortaplan för att haka på striden om Europaplatserna. Den första halvleken var ett sömnpiller. Jag var mest förvånad hur MFF-spelare såg ointresserade ut. Det såg utlöst ut och det fanns ingen energi hos MFF. Obegripligt kan jag tycka med tanke på hur viktig den här matchen var för MFF. 

När MFF gjorde 1-0 direkt i inledningen av den andra halvleken trodde jag att MFF kommer att ösa på. Men Icke. Istället slarvade Levecki och bjöd IFK på 1-1. När sedan hemmalaget gjorde 2-1 var jag övertygad att MFF inte skulle resa sig. Förvisso var det nära kvitteringen på slutet. 

Nu återstår fyra matcher kvar och det är fördel BK Häcken i toppen. Det ska bli spännande att se om Häcken som har tuff spelschema kvar håller hela vägen. 

När det kommer till händelserna i derbyt återkommer jag i ärendet längre fram. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.