22 juli, 2024

Speltips: Åtvidaberg-Falkenberg

I den 21:a omgången av Ettan Södra tar Åtvidabergs FF emot Falkenbergs FF på hemmaplan.

En match där viktiga poäng står på spel. Falkenberg ligger på en andra plats i tabellen med fyra poäng upp till serieledaren IK Oddevold. Samtidigt har man en poäng mer en tredje placerade Lunds BK. Falkenberg har nio raka matcher utan förlust. Senaste försluten kom mot BK Olympic i början på juni månad. Laget tränas av gamla landslagsspelare Christoffer Andersson och han har fått detta Falkenberg att fungera som ett starkt kollektiv. Inte minst när det kommer till det defensiva spelet. Ser vi på lagets sista fyra matcherna så har man hållit nollan i samtliga. Dessutom har man släppt bara sexton mål den här säsongen.

I den senaste omgången besegrades Ängelholm med bekväma 2-0. Trots segern så var inte tränaren Andersson helt nöjd utan ville ha ännu bättre aktioner offensivt.

Åtvidabergs säsong har varit mycket upp och ner. Laget ligger på säker mark men har bara fem poäng till godo ner till bottenlagen. Lagets stora problem den här säsongen heter målskyttet. Så här långt har Åtvidaberg gjort bara 18-mål framåt. I början av den här säsongen hade Åtvidaberg bra försvarsspel men efter uppehållet har det sett mer ostabilt ut.

Ser vi på lagets resultat efter uppehållet så har man en seger på de sex senaste. På dessa sex matcher har man 4-14 i målskillnad.

Falkenberg gäller som stora favoriter i den här matchen men jag lockas inte att spela på Falkenberg till odds som finns på marknaden. Jag tror dock att vi kommer se en målsnål match. Falkenberg har visat upp stark försvarsspel medan Åtvidaberg har under hela säsongen haft problem med målskyttet.

Mitt spel blir under 2.5 mål till 2.23 gånger insatsen.

Åtvidaberg-Falkenberg

Tips: Under 2.5 mål

Odds: 2.23@Unibet

Insats: 0.5 Unit

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.