24 juli, 2024

Speltips: IFK Göteborg-Brommapojkarna

Vi bjuds på ett intressant möte i Allsvenskan där IFK Göteborg tar emot Brommapojkarna på hemmaplan.

Det här är två lag som går åt motsatt håll i tabellen. Börjar vi med IFK Göteborg så har laget lyft från den absoluta botten men Göteborg kan inte känna sig säkra. Laget har bara en poäng mer än AIK som ligger på kvalplats och tre poäng mer än Sirius som ligger under nedflyttningsstrecket.

Under sommaren har Göteborg gjort flera värvningar som lyft laget. Arbnor Mucolli har varit strålande sedan han kom. Thomas Santos har gett Göteborg extra dimension på mitten och Astrit Selmani har gjort ett par lyckade inhopp. Sedan ska vi lägga till Marcus Berg som varit petat ett tag men kommit in och avgjort matcher. På de fyra senaste matcherna har Göteborg 2-1 mot Djurgården, 2-1 mot Degerfors, 4-2 mot Häcken och så sist 2-2 borta mot Malmö där man tappade ledningen på stopptid.

Brommapojkarna har i sin tur dalat i tabellen efter en fin vår och laget är på allvar indragna i bottenstriden. Lagets stora problem är spelet i straffområdena och då främst defensivt. Laget släpper in allt för lätta mål och formen är stort frågetecken. Vinst rätt nyligen mot Halmadtad hemma med 3-1 men annars är det rätt deppiga resultat. 2-3 hemma mot iskalla Kalmar är inte alls bra. I den senaste omgången föll man mot Allsvenskan enligt mig sämsta lag Varberg.

Allsvenskan är jämn serie och man ska ha respekt för marknaden men att få nästan två gånger pengar på hemmaseger är som godis. Framförallt om vi kollar på dessa lagens form och spelmässiga prestationerna under senare veckorna.

Jag håller IFK Göteborg som ett bättre lag för stunden och mitt spel blir på en rak hemmaseger. Vill man chansa så kan man spela -1 till 2.50 gånger insatsen. Jag tror att Göteborg har goda möjlighet att vinna den här matchen med flera mål.

IFK Göteborg-Brommapojkarna

Tips: 1

Odds: 1.97@MrGreen

Insats: 0.5 Unit

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.