22 maj, 2024

Speltips: Halmstad-Elfsborg

Ingen större lycka i helgen. Min satsning på Crystal Palace och tron att Djurgården skulle köra över AIK gick inte hem. Summan blev 2 units back. Få spelobjekt denna måndag men vi har två spännande matcher i Allsvenskan.

Halmstad tar emot Elfsborg på hemmaplan där viktiga poäng står på spel, inte minst för Elfsborg.

Halmstad kommer till den här matchen med svajig form. Laget har bara en seger på de fem senaste och ner till bottenstriden är det sex poäng. Med en seger här så har man nog i princip säkrat ett nytt kontrakt.

Halmstad var riktigt bra under våren och hade ett stabilt försvarsspel, vilket flera lag hade svårt att bryta ner. Försvarsspelet har dock blivit som bortblåst under hösten och det började med att laget kollapsade mot Varberg på hemmaplan och förlorade med 0-5. Efter det så har man inte lyckats hitta stabiliteten i det defensiva spelet.

I den senaste omgången förlorade man på bortaplan mot Häcken där laget ledde med 2-1 fram till den 79:e minuten och där avgörandet kom på stopptid.

Elfsborg har inte heller visat upp någon större form på sistone. Till den här matchen kommer man med två raka förluster. Två segrar och tre förluster har laget på de fem senaste matcherna. I tabellen ligger man fyra poäng efter Malmö FF med den här matchen i handen.

Laget har tappat i styrka under sommaren då flera tongivande spelare såldes. Utan André Römer, Gustaf Lagerbielke och Jacob Ondrejka, och då de dessutom saknar både Per Frick och Alexander Bernhardsson så ser det lite tunt ut framåt.

Elfsborg är självklart ett bättre lag i grunden men jag tror att laget kan få svårt på naturgräs mot ett motståndare som kommer att backa hem och ligga lågt.

Jag tror vi kommer att se en tajt och fysiskt match. Mitt spel blir under 2.75 mål till 1.90 gånger insatsen.

Halmstad-Elfsborg

Tips: Under 2.75 mål i matchen

Odds: 1.90@Expekt

Insats: 1 Unit

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.