21 juli, 2024

Total jävla mörker

Det här inlägget är mer för min egen del att förmedla känslor som jag har inom mig. Ibland är det bra att ”skriva av sig” och sedan släppa det hela.

För snart två veckor sedan fick jag se bilderna från Hamas attacken mot oskyldiga människor i Israel. Det påminde mig en del om kriget i Bosnien där serbiska soldater gick och dödade alla som inte var serber. Det påminde även om IS-attack som var brutal mot oskyldiga människor.

I tisdags avslutade jag jobbet och kom hem för att bänka mig framför tv för att se EM-kvalet. På jobbet såg jag att Sverige ledde med 1-0 på bortaplan mot Belgien. När jag kom hem då hade matchen hunnit nå 30-minuter. Ovetande vad som skett började jag kolla på matchen men efter att Belgien kvitterade började min telefon skicka notiser om olika Tweets.

Gick in på twitter/X och blev chockad. Tre av våra landsmän hade blivit skjutna i Bryssel på väg till matchen. Videon som spreds på plattformen var chockerande och illamående i magen kom. En känsla som jag hatar att drabbas av.

Det var samma känsla som jag fick när jag såg vad Hamas gjorde i sin jävla attack.

När jag skriver det här så är det med bubblande känslor inom mig. Jag försöker hitta svar men kommer snabbt fram att det finns inga svar. Det är samma frågor som jag ställde mig när jag flyttade till Sverige 1994.

Hur kan människor vara så brutala och hur kan man göra någonting sånt. Jag syftar både på Hamas anhängare och den ensamma gärningsmannen som sköt tre av våra landsmän på öppen gata i Bryssel.

Det är sällan som jag hamnar i svackor när det kommer till den psykiska delen men under tisdagen var det mörkt. Att även se Israels svar på Hammas-attacken gjorde inte saken bättre. Israel har i min mening självklart rätt att försvara sig men jag ställer mig frågan.

Israel attackerar civila mål. Barn och oskyldiga dör, är det inte samma sak som Hammas gjorde?

Jag försöker hitta svar men landar i att det som sker och har skett begås av fega människor som inte har alla hästar hemma. Någon bättre svar hittar jag inte.

Det var länge sedan som jag skrev med personlig inslag men ni som har följt mig länge vet hur mycket jag skrev förut. Det lär säkert komma fler såna inlägg framöver.

Ta hand om varandra för det är en hård värld vi lever i!

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.