21 juli, 2024

Speltips 31/12: Premier League

Efter tre tunga dagar blev det plus igår där två av tre spel gick med vinst.

Idag på självaste nyårsafton spelas två matcher i Premier League.

Fulham tar emot Arsenal på hemmaplan. Mycket riktigt var jag rätt ute när jag rekade Arsenal sist. Jag skrev då att jag tyckte att Arsenals spel inte ser ut som det gjorde under fjolåret men även under hösten. Bärande spelare i form av Saka, Martin Odegaard och Gabriel Martinelli har inte varit i någon vidare form under senaste veckorna.

Framförallt tycker jag att effektiviteten blivit sämre under senaste veckorna. Bortser vi från fyra mål mot Luton så har laget gjort tre mål på de fyra senaste matcherna. I den senaste omgången skapade laget inte speciellt mycket och även defensivt såg det darrigt ut. West Ham vann med 2–0 och kostade på sig att missa en straff.

Därmed har laget en seger på senare senaste matcherna och är två poäng efter Liverpool i tabellen.

Fulham undrar man lite vad som hänt där. Efter två fina insatser mot Nottingham och West Ham som man vann med 5–0 har man nu förlorat tre raka och inte gjort något mål framåt.

I den senaste omgången blev laget mer eller mindre överkörda av Bournemouth och förlorade med klara 3–0.

Jag är inte helt övertygad att det här blir någon promenadseger för Arsenal. Men jag vågar inte heller klicka i någon plus lina med tanke på Fulhams usla form. Jag tror dock att Arsenal löser en seger men jag tror inte vi kommer att se någon målkalas. Min rek blir att Arsenal vinner och att det inte blir fyra mål i matchen.

Fulham-Arsenal

Tips: 2+Under 3.5 mål

Odds: 2.28@Unibet

Insats: 0.5 Unit

Spelstopp: 14:59

I dagens andra match tar Tottenham emot Bournemouth på hemmaplan.

Tottenham har under november och december varit mycket upp och ner. Fem matcher med bara en inspelad poäng följdes upp med tre raka segrar och när man trodde att laget hittat formen så svarade man för en usel mot Brighton på bortaplan och föll med 4–2. Det ska sägas att Brighton ledde matchen med 4–0 men Tottenham snyggade till siffrorna i slutet av matchen.

Bournemouth i sin tur flyger fram och är ligans formstarkaste lag. Efter förlusterna mot Liverpool med 2–1 och Manchester City med 6–1 har laget sex segrar och en oavgjord på de sju senaste. Den oavgjorda matchen kom mot då ett annat form starkt lag i form av Aston Villa.

Därefter har laget vunnit fyra raka matcher och hållit nollan i tre av dessa. I den senaste omgången körde man över Fulham och vann med 3–0.

Tottenham är favoriter hos spelbolagen men med tanke på Bournemouths hysteriska form vågar inte jag lita på Spurs. Visst det bör komma en reaktion snart vad det gäller Bournemouth men jag är osäker på om det kommer i den här matchen. Jag tänker närmast på att Tottenham lär ösa på framåt och det är en matchbild som kan passa Bournemouth bra.

Jag har rekat tidigare att Dominic Solanke gör mål och det med framgång. Samma spel gäller även idag. Matchbilden bör passa honom och mot ett skärrad Tottenham bör han hitta målet igen.

Andra reken blir under 3.5 mål. Jag förväntar mig som sagt att Tottenham tar tag i matchen men med tanke vilka bjudningar man stod för mot Brighton bör man i första hand minimera misstagen. Dock tror jag att den täta spelschema sätter sina spår både fysiskt och psykiskt på spelarna och i och med det ökar risken för misstag. Dock tror jag inte vi kommer se fyra mål, det har verkligen svårt att se framför mig.

Tottenham-Brighton

Tips 1: Dominic Solanke att göra mål

Odds: 2.55@VerdeCasino

Insats: 0.5 Unit

Spelstopp: 14:59

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.