8 september, 2024

2024-07-19: Allsvenskt trippel

Idag fredag drag ny omgång av Allsvenskan och här kommer min trippel inför omgångens matcher.

Vi börjar i Uppsala där Sirius tar emot Malmö FF. Sirius som i den senaste omgången besegrade GAIS på hemmaplan. I en match där Sirius var klart det sämre laget under hela matchen men utnyttjade de få målchanser man skapade. I den matchen hade Sirius svårt i sina uppspel och hade få etablerade anfall. Det var under långa stunder ett stillastående lag och det tycker jag vi har sett i en hel del matcher under den här säsongen.

Malmö i sin tur gjorde en svag och blek insats mot Mjällby på bortaplan där man föll med 1–2. Det var ett oengagerad Malmö vi fick se i cirka en timme. Det var först efter att Taha Ali kom in som Malmö fick bättre fart på sitt spel. Mjällby vann rättvist.

I den här matchen har jag svårt att se att Malmö skulle uppträdda på samma sätt som i den förra omgången. Här tror jag att vi kommer se en reaktion och med tanke på hur Sirius såg ut mot GAIS har jag svårt att se att Malmö tappar några poäng här.

Jag tror att Malmö kommer att vinna den här matchen och här gäller det inte bara att vinna utan här gäller det att vinna och övertyga. Mitt spel här blir att Malmö vinner med minst ett mål.

Andra spelet hämtar jag från Kalmar där hemmalaget tar emot Djurgården. Kalmar kunde inte följa upp segern på bortaplan mot AIK och föll i den senaste omgången mot Brommapojkarna på hemmaplan. Återigen fick vi se energilöst Kalmar där spelarna inte tog ansvar. Vi har sett det här agerande hos Kalmar spelare under större delen av den här säsongen. Spelmässigt var det trögt och stillastående Kalmar vi fick se. Vid Brommapojkarnas mål var det flera spelare som struntade i att ta jobbet hem.

Djurgården i sin tur besegrade IFK Värnamo på hemmaplan i en match där man gjorde jobbet. Varken mer eller mindre. Denniz Hümmet avgjorde med drömträff. Djurgården ligger nu fyra poäng efter Malmö med en match mindre spelet och ska laget vara med och utmana hela vägen behöver man vinna här.

Jag tror att Djurgården är för bra för Kalmar som ser allt annat än bra ut. Det känns som att många saker inte stämmer i detta Kalmar och jag tänker främst på spelarna som inte jobbar för varandra. Mitt spel i den här matchen blir att Djurgården vinner.

Tredje spelet hämtar från Brommapojkarna som på hemmaplan tar emot Hammarby. BP som jag redan varit inne på besegrade Kalmar i den senaste omgången men det var ingen match som BP övertygade i.

Hammarby i sin tur har nu två matcher utan mål framåt och i den senaste omgången föll man mot Göteborg på hemmaplan. Det var återigen ett ojämn insats av Bajen vilket vi har sett i flera matcherna den här säsongen.

Den här matchen är oviss på förhand men jag tror att vi kommer se en målsnål historia. Mitt spel här blir under 3 mål asian lines.

Allsvenskt trippel

Sirius-Malmö FF

Tips: 2 asian handicap -1

Kalmar-Djurgården

Tips: 2

Brommapojkarna-Hammarby

Tips: Under 3 mål asian lines

Odds: 5.95@bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.