20 maj, 2024

Rickard Johansson besviken över beslutet

Tidigare idag valde Åtvidabergs FF att avsluta samarbete med Rickard Johansson. Fem matcher utan seger fick styrelsen och sportgruppen att agera. Något som förvånar Johansson. 

— För fyra omgångar sen var jag en av tränarna som haft högst poängsnitt de senaste 15 åren i ÅFF men på fyra veckor så är inget sånt värt. Vi har haft en tuff period men också otroligt många spelare skadade och frånvarande plus att man värvat en brasse som kostar mycket pengar men som inte håller division 3 och en målvakt som är riktigt vass men där man inte haft koll på arbetstillståndet så om han blir spelklar efter sommaren får dem vara glada, säger Johansson.  

Hur ser du på att laget inte vunnit på de fem senaste matcherna?

–Vi var ett ödesdigert misstag från poäng mot serieledande Utsikten, tog poäng borta mot Värnamo och var nu nära poäng mot Trollhättan med endast 12 seniorspelare friska, samtidigt så har vi varit extremt skadeskjutna på våra tongivande spelare så klart att det blir svårt. Men jag förstår såklart att det ligger andra saker och ekonomiska personer som styr denna fråga, ett så kortsiktigt beslut efter 8 omgångar då det dessutom tagits poäng i 4 av dem och med väldigt mycket skador, det är inte normalt, säger Johansson. 

Hur ser du på din tid i ÅFF?

– Jag har gett mitt liv, offrat familj och allt för ÅFF och det sårar att inte få fortsätta. Man måste se var vi låg förra året vid samma tidpunkt, var är vi i år vid samma tidpunkt? Samtidigt som truppen är ungefär lika stark som ifjol men märkt av alla skador. Jag var med och räddade kvar laget när laget var på väg ner i tvåan, inledde med 7 poäng på tre matcher och en missad straff från 9 poäng. Två matcher mot Landskrona och Ljungskile som vi led hårt av men det är också två lag som på papperet är en nivå bättre än oss. Dessa två matcher var bottennappen men övriga matcher har vi gjort allt vad vi kunnat och inte så att man blir en sämre tränare på tre veckor, jag känner att jag gjort allt för ÅFF och det är jag stolt över, avslutar Johansson. 

 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.