20 maj, 2024

Avslöjar: Rickard Johansson lämnar ÅFF-Han tar över

Efter bara åtta omgångar får ÅFF:s tränare Rickard Johansson sparken. Det blir Tor-Arne Freidhem som tar över som huvudtränare. 

Rickard Johansson tog över huvudansvaret under förra säsongen då Daniel Hallingström och Pontus Hydén lämnade sina uppdrag. Trots det utsatta läget där laget låg sist, lyckades Johansson rädda kvar ÅFF i serien. 

— Det är sportgruppen som tagit beslut och vi i styrelsen är eniga. Anledningen är att vi tycker att vi har bättre trupp än vad tabelläget visar och därför väljer vi att göra den här förändringen, säger ordförande Ingvar Gustavsson. 

Den som tar över laget är Tor-Arne Fredheim som har tränat bland andra Ljungskile och Västerås. Som spelare var han bland annat med i IFK Norrköpings guldlag 1989. Spelade i IFK mellan åren 1984-1992. 2001 tog han över tränarrollen i IFK Norrköping efter fyra år som assisterande till Olle Nordin. Han har därefter haft ett par framgångsrika säsonger som tränare för IK Sleipner. Topparna var avancemang till division 1 2008 och en tredje plats i division 1 södra 2009 (bara en poäng från serieseger). 2011 tog han IF Sylvia till en andra plats. Dom förlorade kvalet till Superettan mot IK Brage

Han är sedan säsongen 2012 tränare för fotbollsklubben Ljungskile SK i superettan. Efter säsongen 2013 skrev han på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

2014 förde Tor-Arne Fredheim Ljungskile SK till en lite sensationell 3:e plats i Superettan (Allsvenskt kval mot Gefle), efter att ha ”avslutat” säsongen med 24 raka matcher utan förlust. Ljungskile föll mot Gefle i kvalet till Allsvenskan.

Den 18 december 2017 skrev Fredheim på ett treårskontrakt med division 1-klubben Västerås SK. Den 28 juli 2018 fick Fredheim sparken från VSK Fotboll efter stort missnöje kring hans ledarstil bland spelartruppen.

Mer om situationen i ÅFF kommer under kvällen med bland annat intervjuer med sportgruppen, Rickard Johansson och Tor-Arne Freidheim. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.