21 juni, 2024

Richard Phil: ”Beslutet har vuxit fram”

Efter fem raka matcher utan seger valde styrelsen och sportgruppen av avbryta samarbete med huvudtränaren Rickard Johansson. Richard Phil som jobbar inom sportgruppen säger till bloggen:

— Vi valde att agera redan nu innan det blir för sent. Vi känner att vi har bättre trupp i år än förra året och borde ligga högre upp i tabellen, förklarar Phil. 

Hur har beslutet vuxit fram?

— Beslutet har vuxit fram under tiden, men i måndags var det ett beslut från styrelsen och sportgruppen att vi vill gå en ny väg med en ny tränare, säger Phil.

Hur länge har tanken funnits att göra förändringen?

— Tanken har funnits under tiden som truppen inte presterat. Mats Karlsson som också jobbar inom sportgruppen har en del kontakter och vi har kollat vilka tränare som fanns tillgängliga. I det här läget vill vi agera och inte vänta allt för länge, förklarar Phil. 

Rent ekonomiskt, hur påverkar det här föreningen?

— Det påverkar inte alls, eftersom vi har säkrat Tor-Arnes lån på annat håll, säger Phil.

Med facit i hand var det fel att förlänga med Johansson?

Det är alltid lätt att vara efterklok, men Rickard gjorde ett fantastiskt bra jobb och räddade oss kvar förra året. Det ska han ha eloge för. Nu kände vi ville förändra för att få upp energi i truppen, som vi tycker inte funnits där under senaste tiden. Det tror vi att Tor-Arne kommer att bidra med sin erfarenhet, säger Phil. 

Har ni i sportgruppen fått några indikationer att det inte funnits förtroende för Johansson i spelartruppen?

— Nej det har vi inte fått. Vi har pratat med spelarrådet och det har funnits förtroende för Rickard överlag. Det här är mer styrelsen och sportgruppen som valt att agera, avslutar Phil. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.