19 maj, 2024

Tor-Arne Fredheim: ”Det började klia i fingrarna”

Rickard Johansson lämnar sitt uppdrag i ÅFF. Ny huvudtränare blir Tor-Arne Fredheim. 

Fredheim ser fram emot sitt nya uppdrag i ÅFF.

— Det känns jätte spännande. Jag har träffat ÅFF tre gånger genom åren, men det har aldrig blivit av före nu. Jag har känt på föreningen tidigare, både när det gäller spelare och ledare. Dessutom har jag varit en del på Kopparvallen. Att ta över ÅFF ligger lite till hands eftersom jag bor i Norrköping, säger Fredheim. 

Du har annars varit verksam i Norrköping en hel del, med stora framgångar?

— Ja, jag spelade i IFK Norrköping under en storhetstid, sen har jag varit assisterande tränare i Allsvenskan. Jag har under sammanlagt sjutton år varit tränare även i IF Sylvia och Sleipner, säger Fredheim.

Varför valde du att ta över ÅFF?

— Jag har varit utan jobb sedan förra sommaren då jag fick kicken från Västerår. På senare tiden har det känts i fingrarna att jag vill coacha igen. Jag tycker att ÅFF har spännande trupp som går att utveckla, säger Fredheim. 

Hur mycket har du följt laget i år?

— Jag har sett bara en match i år och det mot Utsikten. Däremot har jag sett en del matcher förra året, så jag tycker att jag har ganska bra bild av spelarna, säger Fredheim.

Hur långt tid tar det att sätta sin prägel på laget?

— Jag kommer givetvist att påverka så mycket jag kan, men jag kommer att lyssna väldigt mycket på Jesper (assisterande tränare) och dem övriga ledarna, förklarar Fredheim. 

Vad kommer du att lägga fokus på med tanke på att det är två dagar till match?

— I första hand gäller det att få ordning på försvaret. Det har släppts in på tok för många mål. Det är viktigt att hjälpas åt i försvarsspelet och att vi agerar som ett lag gemensamt, förklarar Fredheim

Det har inte sett så bra ut offensivt heller. Vi har gjort bara åtta mål framåt. Vad blir viktigaste att sätta inför matchen på lördag?

— Både det defensiva och offensiva spelet hör ihop så klart, men ska jag kunna göra något fram till på lördag så gäller det att stoppa blödningen på insläppta mål, säger Fredheim.

Hur ser du på skadeläget i truppen?

— Det är självklart en tuff situation som vi har, dessutom har vi tre matcher på en vecka. Jag tror dock att för mig som är ny så är det fördel att jag kan få se många spelare. Alla kommer inte kunna spela 90-minuter i alla matcher, men vi måste hitta tryggheten, avslutar Fredheim. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.