28 mars, 2024

Tung förlust för ÅFF i Trollhättan

Det blev en tuff match mot Trollhättan på bortaplan.

Det var annars Trollhättan som öppnade matchen bäst och i den 12:e minuten var man ytterst nära att ta ledningen. Efter ett misslyckad inspel missade Mohammad Ahmadi och Andrian Pettersson att rensa bollen som dök ner hos Richard Cindric som sköt strax utanför.

Minuten senare skapade hemmalaget nästa möjlighet. Cindric slog en fin passning som hittade fram till Argjend Malaj som avslutade men Hugo Claesson var snabbt ute och gjorde en fin räddning.

Det var inte mycket som stämde i vårt spel under första halvtimmen. Det slarvades en hel del när vi skulle gå till anfall och vi hade svårt att spela oss ur hemmalagets press.

Även i det defensiva jobbet hade vi en del problem. Trollhättan var mer tydliga i sitt anfallspel och vårt press på egen planhalva var inte det bästa.

I och med att vi hade för korta anfall kunde vi inte pressa Trollhättan högt upp. Istället blev vi tillbakapressade där hemmalaget vann duellerna på mitten.

I den 31:a minuten lyckades vi spela oss förbi pressen och då blev det omgående farligt. Emanuel Chabo kom runt på kanten och spelade in bollen i straffområdet. Kevin Johansson avslutade men målvakten räddade.

Efter det hade vi bättre momentum där vi började stressa Trollhättan till enkla misstag. Under tio minuter var vi snabbare upp i press och hemmalaget fick inte lika mycket tid med bollen. Under den här perioden kändes det som att vi var på allvar på väg in i matchen.

Men i slutet av den första halvleken kom en omdiskuterad situation. Chabo blev avblåst för högspark. Inget konstigt i det och inte heller att han fick ett gult kort. Det konstiga var att domaren ändrade sig och visade först gult och sedan rött.

Själv tycker att det var väldigt hårt dömt.

Direkt i inledningen av den andra halvleken var hemmalaget nära att utöka sin ledning. Cindric hittade fram till Aliev som sköt strax utanför.

I den 54:e minuten bet vi oss fast runt hemmalagets straffområdet. Bollen nådde fram till José Bonilla som sköt förbi målvakten men en hemmaförsvarare hann rensa bollen precis på mållinjen.

Tio minuter senare skapade hemmalaget en fin möjlighet. Ett inspel nådde fram till Aliev som från nära håll sköt utanför.

I den 67:e minuten kom hemmalaget i nästa anfall. Cindric släppte ut bollen till vänster där Kevin Liimatainen kom och avslutade men Claesson räddade.

Två minuter senare svarade Bonilla för en fin prestation när han tog sig förbi sin försvarare och serverade inhopparen Gustav Rydberg som dessvärre sköt över.

I den 72:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0. Lite turligt fick Liimatainen bollen strax utanför straffområdet och han tvekade inte. Bollen seglade rakt upp i kryssen, helt otagbart för Claesson i målet.

Vi fick åka hem med noll poäng och 0-3 i baken. Jag tycker inte att vi kommer upp i samma nivå som tidigare. Tycker att vi slarvar för mycket i uppspelsfasen där våra mittfältare inte ger backlinjen alternativ att spela upp bollen. Det fick vi se inte minst i den första halvleken.

I och med utvisningen så fick vi slita rejält Indien andra halvleken där Trollhättan spelade smart, lät oss jaga boll och när sedan 2-0 kom så var matchen över.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.