19 september, 2024

2024-09-02: Fyrling till kvällens matcher

Utbudet av matcher denna måndag är inte speciell stor men jag har kikat på fyra matcher som jag tycker är bra.

Vi börjar i den bosniska ligan där Borac Banja Luka tar emot GOSK. Borac är regerande mästaren i den bosniska ligan och under sommaren har laget försökt att kvala in till Champions League, men där blev grekiska PAOK för svåra i den andra kvalomgången. Efter det blev det kvar till Europa League där man åkte ur mot Ferencvaros efter 0–0 borta och 1–1 hemma. Ferencvaros vann sedan på straffar. I den bosniska ligan har laget spelat bara en match där resterande matcherna skjutits upp på grund av kvalspel.

Den matchen som laget spelade var på hemmaplan mot Sloboda där man vann med 2–0.

GOSK har inlett ligaspelet uselt och har förlorat samtliga fyra matcher. Det ska dock sägas att tre av dessa matcher är mot lag som väntas tillhöra toppen av ligan. Dock förlorade man även mot Posusje i den senaste omgången. Posusje är ett lag som ligger på en andra plats, men väntas vara ett mittenlag.

Borac är klara favoriter och det bättre laget. Jag har svårt att se att GOSK ska kunna rubba Borac på bortaplan. Vad jag väljer att spel i den här matchen ser ni på bilden nedan.

Andra matchen hämtar jag från Spanien och mötet i andra ligan mellan Eibar och Levante.

Det handlar om tredje omgången där båda lagen inlett med en oavgjord och en seger. Dessutom har båda lagen samma målskillnad.

Eibar inledde med seger på hemmaplan mot Castellón där man tog ledningen redan i den andra minuten. Båda lagen skapade mängder av målchanser och det var smått otroligt att det blev bara ett mål i den matchen.

I den andra omgången kryssade man på bortaplan mot Racing Santader. I den matchen tog laget ledningen med 2–0. Santader kom tillbaka och kvitterade på straff på stopptid.

Levante i sin tur besegrade Sportin Gijon på bortaplan med 2-1 i den första omgången. Levante gick upp i 2–0 ledning innan Racing reducerade i den andra halvleken. Dock var segern aldrig riktigt hotat då Levante visade upp stabilt försvarsspel.

I den andra omgången spelare laget 1-1 på hemmaplan mot Cádiz där Levante tog ledningen men kvitteringen kom med tio minuter kvar via en straff. Levante var dock nära att avgöra den här matchen då man på stopptid skapade två-tre jätteläge.

Här tror jag att vi kommer se mål.

Tredje spelet är från samma liga där Elche tar emot Cordoba på hemmaplan. Elche har fått en tuff start på säsongen med två raka 0-1 förluster.

I den första omgången hade laget spelövertag men var uddlösa i sista tredje delen. Huesca avgjorde i slutet av matchen på en hörna.

Även i den andra omgången hade laget mycket boll men även svårt att skapa heta målchanser. Efter slarv i uppspel släppte man in 0–1 ochbdet var först i slutet av matchen som laget lyckades skapa några heta målchanser. Dock skärpa i avsluten saknades.

Cordoba i sin tur förlorade premiären mot Mirandes på bortaplan. Murandes tog ledningen i mitten av den första halvleken. Cordoba skapade en hel del chanser men hemmamålvakten såg till att laget fick resa hem utan några poäng.

I den andra omgången spelade laget 2–2 på hemmaplan mot Burgos. Efter en jämn och mållös första halvlek kunde hemmalaget ta ledningen efter en bjudning av försvaret tog hemmalaget ledningen. Ingen 73:minuten fick Cordoba en man utvisad och då vände Burgos till ledning på fyra minuter. Hemmalaget fick dock sista ordet när man på stopptid kvitterade.

Här tror jag på en målsnål match.

Sista matchen är från Diviosion 1 södra där där Trollhättan tar emot Ljungskile.

Trollhättan ligger på en sjätte plats i tabellen och kommer till den här matchen med fem raka utan förlust. Det fina formen har gjort att laget lyft från den omedelbara bottenstriden. Ner till lagen som ligger på negativ kvalplats har man fem poäng.

Ljungskile i sin tur ligger näst sist och har åtta poäng upp till säker mark. Formen är ingen vidare då man plockat bara en poäng på de fem senaste matcherna.