19 september, 2024

2024-08-03: Allsvenskt trippel

Under lördagen drar den 17:e omgången av Allsvenskan igång. Därmed är det dags för en ny trippel. Förra veckans gick med vinst. Det blev dock push på spelet Hammarby-Mjällby men övriga två matcher satt.

Veckan första match är den mellan GAIS och Norrköping. GAIS har tillsammans med Mjällby överraskat positivt den här säsongen och inför den här matchen ligger GAIS på en fin femte plats i tabellen och man har faktiskt häng på Europaplatserna.

Efter omstarten av Allsvenskan har laget en förlust på de fyra senaste matcherna. Förlusten kom mot Sirius på bortaplan där GAIS blev påminda om att det är kollektivet som måste fungera om GAIS ska vinna matcher. Det var just kollektivet som besegrade AIK två gånger om. Laget har den här säsongen förlorat bara en match på hemmaplan.

Norrköping i sin tur har hittills varit stor besvikelse. Laget ligger på en kvalplats inför den här matchen men kommer till den fighten med två raka segrar och två hållna nollor. Segrarna har dock kommit mot Halmstad och Kalmar och båda på hemmaplan. Dock två nödvändiga segrar för Norrköping som kanske börjar hitta rätt i defensiven. Framåt övertygar man inte och det är Christoffer Nyman som avgjort både mot Halmstad och Kalmar.

GAIS är på marknaden klara favoriter i den här matchen men jag tycker att Allsvenskan är så pass jämn så jag tycker att det är för lågt odds på GAIS. Jag förväntar mig att GAIS går ut i den här matchen och gör det dem är bra på. Norrköping som jag varit inne på övertygar inte offensivt och lär nog försöka att inte bjuda GAIS på något gratis. Här kommer jag att spela under 3.5 mål.

Nästa spel hämtar jag från matchen IFK Värnamo som på hemmaplan tar emot Sirius.

Värnamo fick en tung start på den här säsongen och inför dagens match hittar vi laget på en 12:e plats i tabellen med 18-poäng. Därmed är laget bara två poäng före Kalmar som ligger näst sist.

Det som varit signifikativt för Värnamo den här säsongen är stabilitet. Laget har gjort en del bra insatser men jämnheten har inte varit där. Ser vi lagets prestationer efter återstarten så besegrade man Göteborg. Därefter blev det förlust mot Djurgården där man gjorde en bra match och var värda minst en poäng g. Mot Häcken hamnade man i 2–0 underläge men lyckades få med sig en poäng efter sen kvittering. I den senaste omgången föll man dock på bortaplan mot Halmstad.

Även Sirius har varit upp och ner den här säsongen. Laget ligger på en åttonde plats och har tre poäng mer än Värnamo. Efter omstarten har laget svaret för fyra bra insatser men det har blivit ”bara” två segrar. Mot Mjällby var man på väg mot en poäng men föll efter en omdiskuterad straff i slutminutrarna. Efter det besegrades GAIS på hemmaplan. Mot Malmö ledde laget två 2–0 och 3–2 men föll med 3–4. Dock tog man revansch på bortaplan mot MFF i den senaste omgången där man vann med 1–0.

Här tror jag att vi kommer få se mål. Mitt spel i den här matchen blir att båda lagen gör mål.

Tredje och sista spelet hämtar jag från matchen Kalmar som som på hemmaplan tar emot Hammarby.

Kalmar har haft en minst sagt tuff säsong. I början av säsongen skänkte man bort mål på löpande band. Under uppehållet valde tränaren att bryta sitt kontrakt för äventy i England. Samtidigt så har inte spelartruppen tagit ansvar. Flera spelare som ska bära Kalmar har vikt ner sig och det är egentligen bara Jacob Trenskow som hållit hög nivå. Inför dagens match ligger Kalmar näst sist med 16-poäng. Trots att laget underpresterat så har man efter uppehållet vunnit två matcher. Vinsterna kom mot AIK på bortaplan och Djurgården hemma. Dock mot Djurgården släppte man till tre-fyra stora lägen redan i början av matchen. I den senaste omgången blev det en svag insats när man föll på bortaplan mot IFK Norrköping.

Hammarby i sin tur kommer till den här matchen med två raka segrar och efter uppehållet har Hammarby släppt in bara ett mål och det i förlustmatchen på hemmaplan mot IFK Göteborg. Jag tycker att Hammarby fram till uppehållet varit ojämna i sina prestationer och efter uppehållet har den bilden bärkrafts fram till marcherna mot Brommapojkarna och Mjällby. Framförallt var insatsen mot Mjällby i den sista omgången riktigt bra och kanske har Hammarby hittat rätt i sitt spel. Inför den här matchen ligger Hammarby på en fjärde plats med häng på topp tre. Ska laget vara med och utmana om Europaplatserna den här säsongen behöver man vinna såna här matcher. Dock har spelet på bortaplan varit för dåligt där laget tagit tre segrar och förlorat fyra samt spelat en oavgjord. Dessutom historiskt har Hammarby haft svårt för Kalmar på bortaplan.

Här tror jag på en målsnål match och mitt spel blir under 3 mål asian lines.

Allsvenskt trippel

GAIS-IFK Norrköping

Tips: Under 3.5 mål

IFK Värnamo-Sirius

Tips: Båda lagen gör mål

Kalmar FF-Hammarby

Tips: Under 3 mål asian lines

Odds: 3.93@bet365

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.