21 juli, 2024

Intervju med Adam Egnell

På lördag är det dags förs första träningsmatchen för den här säsongen. Idag är dock avspark här på ”Almers Media”. Det var ett tag sedan som jag skrev något på sidan, men från och med idag kommer jag att publicera flera texter, webb-tv inslag med mera. Som vanligt har jag inte haft tid att skriva om saker som jag följer och tycker om. Att driva eget företag är som att jobba inom en förening. Det vill säga det är jobb 24/7.

Jag kommer på egen hand att satsa på att skriva om ÅFF och även bjuda på Webb TV. Om ni vill eller känner någon som skulle vilja sponsra med pengar och få reklam i Webb TV tveka inte att höra av er eller förmedla möjligheten. Alla pengar som jag får in kommer att läggas på att utveckla min eget Webb TV.

Så ni kan se fram emot att läsa och se en del intervjuer om ÅFF både här på hemsidan och på SvenskaFans. Första intervju kommer imorgon. Jag har planer att göra intervjuer med alla spelare inför säsongen med början med nyförvärv.

Utöver texter och Webb TV om ÅFF kan ni se fram emot speltips och texter om fotboll i allmänhet.

Inför den första träningsmatchen pratade jag med lagets nyförvärv Adam Egnell som närmast kommer från Motala AIF.

Hur känns det att komma till ÅFF?

– Det känns jättekul. Jag har sett fram emot det här under en tid. Jag fick chansen i U21-laget under 2017, men inför årets säsong kändes det som att jag var redo att ta nästa steg i min karriär, säger Egnell.

Egnell började sin karriär i Borens BK där han spelade tills han blev 13-år. Fotbollen fortsatte han att spela i Motala AIF där han utvecklats till den unga spelare han är idag.

– Jag har haft många fina år i Motala men att komma till Åtvidaberg ger andra möjligheter att utvecklas som spelare och person, resonerar Egnell.

Varför föll valet på just ÅFF?

– ÅFF är kända att ta hand om unga spelare. Det finns bra utvecklingsmöjligheter och det är något som ÅFF är kända för, säger Egnell.

Vad är dina styrkor som fotbollsspelare?

– Jag trivs på centrala mittfältet där jag kan styra spelet. Jag har bra speluppfattning och passningsspelet är en av mina styrkor. Självklart har jag dock en hel del att bli bättre på, konstaterar Egnell.

Vad är dina personliga mål för kommande säsong.

– Jag hoppas kunna hjälpa laget till en bättre placering än laget tog förra året.

Hur har försäsongen varit?

– Jag har kommit in bra i gruppen. Jag tycker att vi har en bra trupp där vi alla hjälper varandra både på plan och utanför plan. Vi har haft bra kvalité på träningarna och vi har jobbat med grunderna under vintern, säger Egnell.

Egnell lämnade Motala och flyttade till Åtvidaberg när han skrev på för ÅFF.

– Det är ovant att inte ha sin närmste familj och sina kompisar nära mig, men jag har vant mig. Sen är det inte så långt hem till Motala, säger Egnell.

Det är dock inte bara flytten som varit en omställning för unge Egnell. Den främsta är träningarna.

– Det märks skillnad mellan att träna i ett lag som spelar i Division 2 och ÅFF som är ett steg upp. Jag tycker dock att det fungerat bra både med temp och belastning.

På lördag väntar första träningsmatchen, hur ser du på den?

– Det ska bli riktigt kul att dra på sig den blåa tröjan och spela match. Det blir spännande att se hur vi står som lag, avslutar Egnell.

Under kvällen kommer WebbTV med Rickard Johansson.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.