25 april, 2024

2019-02-19: Speltips

Inga speltips från min sida under måndagen. Söndagen slutade okej. Chanskrysset i matchen mellan SPAL-Fiorentina gick inte hem. Den andra matchen som jag bommade var Valencia. Valencia blir ja inte klok på. I övrigt satte jag Udinese, Cosenza och Las Palmas.

Idag tisdag bjöds vi på två matcher från Champions League. Dessa matcher har jag tittat extra på.

Dagens första speltips:

Liverpool-Bayern München (Champions League)

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 2.03

Spelbolag: Bet365

Insats: 15kr

På förhand en intressant och svårtippad match tycker jag. När jag skriver detta så rapporteras det om en del skadebekymmer hos hemmalaget. Liverpool har stora problem i backlinjen. Virgil van Dijk är avstängd och Joe Gomez samt Alex Oxlade-Chamberlain är fortfarande i rehabiliteringsfasen efter sina skador. Dejan Lovren är ett stort frågetecken och eftersom han inte tränade under måndagen framstår det som ytterst tveksamt att han skulle hinna bli spelklar.

Skadorna på Joe Gomez och Trent Alexander-Arnold har inneburit ett kliv ner i defensiven jämfört med i höstas och Liverpool hade bara hållit nollan i en av de sju föregående matcherna när Alisson Becker fick kliva av planen hemma mot Bournemouth utan baklängesmål. Mot Bayern München förväntas Trent vara tillbaka, men då saknas i stället van Dijk.

Även Bayern har en del skador där Thomas Müeller drog på sig ett rött kort i sista gruppspelsmatchen och missar båda matcherna mot Liverpool. Joshua Kimmich är ett gult kort från en matchs avstängning. Mittbacken Jerome Boateng har en magåkomma och är tveksam till spel. Mittfältaren Leon Goretzka tränade på egen hand under måndagen, vilket väcker frågetecken om han kan spela från start mot Liverpool. Frank Ribéry var hemma med familjen för att närvara vid sin dotters födelse och har nu anslutit till truppen. Kingsley Coman åkte på en smäll i slutet av fredagens match mot Augsburg och är tveksam till den här matchen.

Jag tror att vi komme ratt se en tajt match där båda lagen kommer att minimera misstag. Jag väljer här att spela på 2-3 mål i matchen till 2.03 gånger insatsen.

Dagens andra speltips:

QPR-West Bromwich (England, Championship)

Tips: 2 asian handicap -0.25

Odds: 1.97

Insats: 15kr

Spelbolag: Betsson

QPR börjar bli i behov av poäng för att inte på allvar dras in i bottenstriden.

QPR har definitivt tappat möjligheten till play-off spel i vår. Med fem förluster i rad får man istället inrikta sig på att ta dom poäng som krävs för att säkra ett nytt kontrakt. West Bromwich slutade sist i PL förra säsongen, 6 poäng från nytt kontrakt men man har i allra högsta grad chansen att gå upp igen direkt. Efter lördagens 0-2 vinst på bortaplan i derbyt mot Aston Villa ligger WBA på fjärde plats, 4 poäng efter tvåan Sheffield Utd, och då har man också en match tillgodo. Under transferfönstret har man lånat in 4 spelare; Mason Holgate (från Everton), Stefan Johansen (Fulham), Jefferson Montero (Swansea) och Jacob Murphy (Newcastle) och satsar att ta sig upp till Premier Legue på nytt. WBA:s form talar för en tvåa, men jag väljer att spela med asian handicap -0.25, vilket innebär halvförlust om matchen slutar oavgjort.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.