22 juni, 2024

Inga överraskningar i första omgången

Igår avslutades första omgången i gruppspelet av Svenska Cupen. Det vi kan konstatera är att vi inte bjöds på några större skrällar.

I lördags inleddes gruppspelet och vi fick se AIK besegra J-Södra i en match som inte bjöd på någon vidare underhållning. Gästerna började piggt och hotade två gånger om i inledningen av matchen. Sedan tig AIK över och i den 15:e minuten fick hemmalaget en straff. Daniel Subdgren slog säkert in det som skulle bli segermålet. Lite bättre spel fick vi se i den andra halvleken men några fler mål blev det inte. AIK vann matchen och precis som förra året visade laget upp stabilitet i det defensiva spelet.

XXX

Häcken körde över stakars Brage med hela 6-1 där Mervan Celik gjorde fyra av målen. Redan efter den första halvleken ledde hemmalaget med hela 4-0. Brage reducerade i inledningen av den andra med hemmaseger var så klart aldrig hotat.

XXX

Rosengården hade länge 1-1 mot Brommapojkarna, där BP avgjorde i slutet av matchen med två snabba mål.

XXX

Inte heller söndagen bjöd på några överraskningar. Kanske en del tycker att Östers seger på bortaplan är en skräll, men jag tycker att den matchen på förhand var en öppen historia.

Djurgården vann med uddamålet mot IK Frej där Kevin Walker inledde målskyttet och där nyförvärvet Aslak Fonn Witry gjorde den andra målet.. IK Frej reducerade med drygt halvtimme kvar av matchen, men DIF lyckades hålla undan till seger.

I övrigt från söndagens matchen kan vi konstatera att Malmö FF var illa ute mot Degerfors men MFF vann till slut med 3-2.

XXX

Igår måndag avslutades första omgången med två matcher där mitt fokus var på Hammarby-Varberg. Bajen vann till slut med 3-0 i en match där Varberg höll upp spelet ganska bra. Djurdjic gjorde tidigt 1-0 efter framspelning av Sander Svendsen. Svedsven gjorde i andra halvleken själv 2-0 och Mats Solhelm fastställde slutresultatet på stopptid.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.