22 maj, 2024

2019-07-20: Speltips

Tre speltips senast där bara ett spel gick med vinst. Idag lördag blickar vi framåt och jag har kollat på följande matcher. 

Dagens första speltips:

AIK-Helsingborg (Sverige, Allsvenskan)

Tips: AIK vinner och håller nollan

Odds: 2.20

Spelbolag: Bet365

Insats: 15kr

AIK hade i veckan inga större problem att ta sig vidare mot Ararat från Armenien genom seger 3-1 på hemmaplan. Nu är det återigen fokus på Allsvenskan där Helsingborg väntar på Friends Arena. AIK är stora favoriter i den här matchen hos alla spelbolag. Inget konstigt med det, med tanke på att Helsingborg ligger långt ner i tabellen. Med fyra poäng på två senaste matcherna har Henrik Larsson fått lite arbetsro och marginalen ner till bottenlagen är nu mera sex poäng. Dock ska det sägas att seger i den senaste omgången mot Sirius inte var alls förtjänt. Sirius var det bättre laget matchen igenom och Helsingborg ska vara mer än nöjda att laget lyckades vinna den matchen. AIK i sin tur körde över Elfsborg i den senaste omgången av Allsvenskan och det ser ut som att Henok Goitom har vaknat till liv när det gäller målskyttet. Mot Elfsborg gjorde anfallaren sitt första mål sedan september förra året och mot Ararat blev det två nya fullträffar. En AIK seger ger som bäst 1.65 gånger insatsen hos en del spelbolag. Visst kommer att jag lägga en större insats på AIK seger då jag inte ser hur Helsingborg ska kunna hota AIK i den här matchen. Mitt huvudspel här blir att AIK vinner och håller nollan. 

Dagens andra speltips:

Örebro-Falkenberg (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 1

Odds: 2.22

Spelbolag: Betsson

Insats: 15kr

Örebro kommer till den här matchen med tre raka förluster och i den senaste omgången blev laget överkörda av Häcken i den andra halvleken. I och med den förlusten är ÖSK på allvar indragna i bottenstriden, där man har tre poäng till godo ner till sist placerade Falkenberg. Med andra ord står det otroligt viktiga poäng på spel och en ångestmatch för båda lagen. Falkenberg har under våren gjort en del bra matcher men lagets defensiv har inte hållit för Allsvenskan. Falkenberg är det laget som släppt in mest mål av alla, nämligen 29 stycken på 15 spelade omgångar. Örebro ligger inte långt efter i den kategorin. ÖSK har släppt in bara tre mål mindre än Falkenberg. I den här matchen mötts dessutom två lag som är sämst på hemma, respektive bortaplan. Örebro har tagit bara fyra poäng på hemmaplan, medan Falkenberg plockat två poäng på bortaplan den här säsongen. Det som talar för en hemmaseger är konstgräset på Behrn Arena. Falkenberg har varit usla den här säsongen på det underlaget. Jag tror att ÖSK som i grunden är bättre lag, tar sig samman och vinner på hemmaplan. 

Dagens tredje speltips:

GIF Sundsvall-BK Häcken (Sverige, Allsvenskan)

Tips: 2

Odds: 1.80

Spelbolag: Betsson

Instans: 15kr

Jag skrev om Sundsvall i mitt senaste speltips från Allsvenskan och inför matchen mot Hammarby. Jag tycker att läget blir bara värre och värre för GIF-arna. Laget gjorde en bra match mot Hammarby och var värda kanske till och med en seger, men i slutminuterna gjorde Bajen 3-2 och Sundsvall föll tungt. Man kunde genom tv-rutan ta på spelarnas besvikelse. Som spelare måste det vara otroligt tungt att göra en bra match och inte få med sig något. När domaren blåste av den matchen kunde man se flera spelare som sjönk ihop. Häcken i sin tur hade inga problem att besegra Örebro SK på hemmaplan och det efter att laget trampa gasen i botten i den andra halvleken. Med tanke på att Sundsvalls självförtroende är i botten så borde Häcken ha bra chans att vinna här trots bortaplan. Inte minst med tanke att laget är i högsta grad inblandade i striden om Europa platserna. Det som kan tala emot en Häcken seger är att laget fem dagar senare möter AZ Alkmar i Europa League kval. Trots det väljer jag att spela på en rak Häcken seger till 1.80 gånger insatsen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.