22 maj, 2024

AIK sätter press på MFF, Rogic tremålskytt och drömmål av Erik Friberg

AIK besegrade Helsingborg på hemmaplan med 2-0 och på så sätt satte man press på Malmö FF.

AIK vilade flera tongivande spelare i matchen mot Helsingborg men trots det vann man enkelt med 2-0. AIK var det bättre laget under hela matchen och Anton Selétros gav hemmalaget ledningen i den första halvleken. I den andra halvleken byttes Henok Goitom in och i den 80:e minuten spelade han fram Chinedu Obasi som smällde in slutresultatet. AIK tog där med tredje raka seger och bröt där med fick Henrik Larsson inkassera första förlust efter återkomsten till HIF. 

I dagens andra match körde Örebro över Falkenberg på hemmaplan med hela 4-o och det efter tre mål från Filip Rogic. Örebro har knappast imponerat på Behrn arena i årets allsvenska. Tvärtom har närkingarna ofta haft det kämpigt på hemmaplan. Men mot Falkenberg kom säsongens andra hemmaseger i bottenstridens sexpoängsmatch. 

Första målet kom efter drygt sex minuter när Rogic löpte sig fri efter en perfekt djupledsboll från Martin Lorentzson och placerade bollen otagbart i mål förbi Falkenbergs målvakt Hampus Nilsson. 

Efter 35 minuter volleysköt sedan Kevin Wright in 2–0. Och tre minuter senare styrde Filip Rogic in 3–0 med pannan på kapten Nordin Gerzics frispark. 

I den andra halvleken fullbordade han sitt hattrick när han höll sig framme på nytt efter en dryg timme och obehindrat pangade in 4–0 efter en målvaktsretur. 

I lördagens tredje match tog Sundsvall emot Häcken på hemmaplan. En straffräddning av Peter Abrahamsson och ett drömmål av Erik Friberg. Det låg bakom Häckens andra raka seger och Sundsvall efter följd utan seger. 

Den ekonomiskt hårt prövade Norrlandsklubben, som tidigare i sommar tvingades sälja sin skyttekung Linus Hallenius, har varit en stor besvikelse hittills – och efter elfte matchen i följd utan seger mot Häcken börjar degraderingshotet bli allt mer påtagligt. Inte ens en tveksamt dömd straff var till gagn för de blåklädda efter att Häckens målvakt Peter Abrahamsson rivit ned anfallaren Peter Wilson, till synes, utanför straffområdet.

Maic Sema steg fram men slog inte till bollen bättre än att Abrahamsson kunde revanschera sig med en fin räddning.

Matchens enda fullträff stod i stället gästerna för i den andra halvleken – och det med betoning på just fullträff.

I matchminut 59 fick Häcken en hörna som nickades undan av hemmalaget. Faran var dock inte över för utanför straffområdet stod 33-årige mittfältsveteranen Erik Friberg redo – och pangade in bollen i nät via en helvolley. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.