20 maj, 2024

MFF tappade viktiga poäng, IFK Norrköping vann enkelt

Idag spelades tre Allsvenska matcher där Malmö FF tappade viktiga poäng på hemmaplan mot Sirius. 

Det var bortalaget som började respektlöst mot hemmastarka MFF. Ledningsmålet för Sirius kom i den 26:e minuten när debutanten Jonas Knutsen missade markeringen på Philip Haglund som nickade in 0-1. 

Malmö tog sedan över matchen och skapade många heta målchanser. I den 38:e minuten kom kvitteringen. Markus Rosenberg slog ett inlägg som Anders Christiansson slog till på. Bollen var nästan bakom dansken som lyckades med ”halv skorpion” och överlistade målvakten. 

I den andra halvleken fortsatte Malmö att skapa lägen, men ett vilt kämpade Sirius klarade av att hålla 1-1. I och med att Malmö tappade poäng ligger AIK nu mera bara två poäng efter i tabellen. 

IFK Göteborg tog emot AFC Eskilstuna i dagens andra match och IFK tog revansch för förlusten i premiären med 1-3. För andra gången i rad blev Robin Söder matchhjälte då matchens enda mål prickades in av honom i den 38:e minuten. IFK Göteborg var det bättre laget matchen igenom och med en man mer på plan hade man inga problem att ta hem tre poäng. 

I den sista matchen för dagen besegrade IFK Norrköping, Östersund på hemmaplan med klara 3-0. Jordan Larsson, Kalle Holmberg och Christoffer Nyman blev IFK:s målskyttar i den här matchen. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.