20 juli, 2024

Arsenal har gjort klart med två spelare

Arsenals försvar var ihåligt förra säsongen med 51 insläppta mål, att jämföra med Manchester Citys 23 och Liverpools 22. Och inte blev det bättre inför kommande säsong när backklippan Laurent Koscielny flyttade till Bordeaux tidigare i veckan.

Oroliga Arsenalfans fick vänta in i det sista för att få två glädjande besked. David Luiz och Kieran Tierney förstärker försvaret.

Först efter att deadlinen för övergångar gått ut kom beskedet att brassen Luiz, 32, lämnar Chelsea och återförenas med Unai Emery som var hans tränare i Paris Saint Germain innan han gick till Chelsea 2016.

David har stor erfarenhet och jag ser fram emot att jobba med honom igen. Han är en välkänd spelare och bidrar till att förstärka vårt försvar, sade Emery.

Övergångssumman för den brasilianske mittbacken sägs vara 8 miljoner pund, nästan 90 miljoner kronor, och kontraktet ska vara på två år.

Tidigare på kvällen stod det klart att vänsterbacken Kieran Tierney, 22, lämnar Celtic för 25 miljoner pund, drygt 290 miljoner kronor. Därmed blev han den dyraste spelaren som lämnat den skotska ligan.

Vi är mycket nöjda med att Kieran ansluter till oss, sade Emery till Reuters.

Han är en mycket talangfull spelare som kommer fortsätta att utvecklas. Han utökar våra möjligheter försvarsmässigt och jag ser fram emot att få honom i laget.

Totalt värvade Arsenal, som slutade femma senaste säsongen, sex spelare inför den kommande. Allra mest betalade man för ivorianske anfallaren Nicolas Pépé som kostade 840 miljoner kronor att köpa från franska Lille, Arsenals dyraste värvning hittills.

Källa: TT-Reuters

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.