22 maj, 2024

City straffade Liverpool

Fartfyllt spel. Två vackra mål. Sumpat friläge. Cykelsparksräddning på mållinjen – och straffavgörande.

Community Shield på Wembley hade det mesta och till slut stod Manchester City som vinnare på straffar mot Liverpool efter 1–1 vid full tid.

Community Shield, den traditionsenliga välgörenhetsmatchen som är upptakten på den engelska ligasäsongen, står vanligtvis mellan vinnarna av Premier League och FA-cupen. 

MMen eftersom Manchester City tog hem båda titlarna i våras blev det ligatvåan Liverpool som fick möta City på Wembley.

Lite oväntat så hade Citys tränare Pep Guardiola med mittfältaren Leroy Sané i sin startelva trots att Sané verkar vara på väg till Bayern München. Men det blev inget lyckat drag då Sané tvingades bryta matchen tidigt på grund av en skada.

Mohamed Salah fick matchens första stora chans men Liverpoolstjärnans skott gick utanför. I stället ordnade City matchens första mål när Raheem Sterling tryckte in 1–0 efter tolv minuter. Sett över den första halvleken kändes det rättvist då City hade lite mer av spelet.

Sterling hade en strålande chans att göra 2–0 i början av andra halvlek när han kom fri i misstänkt offsideposition men den gången prickade han stolpen. Men Liverpool hade två bra chanser att kvittera, dels en skott från Virgil van Dijk som träffade ribban och ner på mållinjen men som aldrig var helt inne, dels ett skott från Salah som träffade utsidan på stolpen.

Matchens bortfumlade målchans stod en helt frispelad Sterling för. Helt fri funderade han för mycket medan han avancerade mot Alisson i Liverpools mål och hans funderingar slutade med att han fumlande rullade bollen sakta in i knästående Alissons väntande famn.

Liverpools höga försvar stressade Citys spelare till oväntat många misstag. Den välförtjänta kvittering kom när van Dijk lyfte in bollen till Joel Matip som kunde nicka ner bollen förbi Claudio Bravo.

Om Kyle Walker funderar på att sluta som City-back kan han bli målvakt. För hans räddning på tilläggstid där han jagade tillbaka och med en cykelspark räddade Salahs dalade nick mot öppet mål var dagens målvaktsinsats.

Det är ingen förlängning i Community Shield och i straffavgörandet avgjorde Bravo när han räddade en straff. City vann straffläggningen med 5–4 och försvarade därmed sin Community Shield-titel, lagets sjätte totalt.

Källa: TT

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.