21 april, 2024

Malmö tappade poäng igen, Djurgården hakar på i toppstriden

Malmö FF tappade poäng för tredje matchen i rad och det efter 0-0 på bortaplan mot Östersund.

Malmö var pressade att vinna på bortaplan mot Östersund för att hålla avståndet till AIK som igår gick upp i serieledning. Trots flera chanser lyckades MFF inte få hål på hemmalaget och matchen slutade 0-0. Laget oavgjorda resultat tog visserligen tillbaka till serieledning, men med en poäng har man nu samma antal poäng som AIK, fast bättre målskillnad.

Efter 2-0 på hemmaplan mot Häcken tog Djurgården chansen och hakade på Malmö FF och AIK i toppstriden.

Det såg länge ut som att matchen mot Häcken skulle sluta 0-0, men då klev Jacob Une Larsson fram och gav Djurgården ledningen. Edward Chilufya rullade in 2-0 för Djurgården vilket också blev slutresultatet. I och med segern närmade sig DIF topplaget, där avståndet är bara en poäng upp till serieledning.

IFK Göteborg skapade målchanser men hade svårt att sätta dit dem i matchen mot IFK Norrköping. Norrköping saknade flera spelare i den här matchen men klarade en poäng mot Göteborg som dominerade matchen.

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.