Allsvenskan,  Fotboll

Malmö tappade poäng igen, Djurgården hakar på i toppstriden

Malmö FF tappade poäng för tredje matchen i rad och det efter 0-0 på bortaplan mot Östersund.

Malmö var pressade att vinna på bortaplan mot Östersund för att hålla avståndet till AIK som igår gick upp i serieledning. Trots flera chanser lyckades MFF inte få hål på hemmalaget och matchen slutade 0-0. Laget oavgjorda resultat tog visserligen tillbaka till serieledning, men med en poäng har man nu samma antal poäng som AIK, fast bättre målskillnad.

Efter 2-0 på hemmaplan mot Häcken tog Djurgården chansen och hakade på Malmö FF och AIK i toppstriden.

Det såg länge ut som att matchen mot Häcken skulle sluta 0-0, men då klev Jacob Une Larsson fram och gav Djurgården ledningen. Edward Chilufya rullade in 2-0 för Djurgården vilket också blev slutresultatet. I och med segern närmade sig DIF topplaget, där avståndet är bara en poäng upp till serieledning.

IFK Göteborg skapade målchanser men hade svårt att sätta dit dem i matchen mot IFK Norrköping. Norrköping saknade flera spelare i den här matchen men klarade en poäng mot Göteborg som dominerade matchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.