28 mars, 2024

Hammarbys offensiv fortsatt glodhet

Hammarby fortsätter att ösa in mål i Allsvenskan. I lördags svarade laget för en fin insats och sex nya mål kom in på kontot.

Hammarbys offensiv fullständigt glöder. Inför matchen mot AFC var Hammarby det laget som gjort flest mål i Allsvenskans. Mot AFC kom sex nya fullträffar in på Bajens konto.

Hammarby hamnade i underläge i den 12:e minuten när lånet från Djurgården Denis Kozica gav hemmalaget ledningen.

Efter det tog Bajen över och körde fullständigt över AFC. Tio minuter efter Kozicas mål hade Nikola Djurdjic och Alexander Kacaniklic gjort både 1–1 och 2–1 innan Djurdjic även satte 3–1 före halvtidspausen.

I den andra halvleken fortsatte Hammarby på den inslagna vägen.Slutresultatet skrevs till 6–1. Det var i underkant för det grönvita laget.

Hammarby har nu gjort 20 mål på fyra matcher och totalt 40 i allsvenskan, överlägset flest av alla lag. Efter storsegrar mot bland annat Falkenberg, Elfsborg och nu AFC Eskilstuna har Hammarby vunnit fyra raka matcher och går om både IFK Göteborg och Häcken i den allsvenska tabellen, om än med en match mer spelad.

Jumbon AFC Eskilstuna har däremot det oangenäma nöjet att ha släppt in flest mål i allsvenskan i år: 32 stycken.

AIK befinner sig som bekant mitt i brinnande Champions League kval. Rikard Nordling valde att vila många spelare i matchen mot Sirius på bortaplan. Efter en mållös första halvlek kom AIK igång i den andra och efter mål av Chinedu Obasi och Henok Goitom kunde AIK inkassera tre viktiga poäng i toppstriden.

Viktiga poäng stod på spel när Gif Sundsvall gästade Falkenberg.

Båda lagen huserade inför matchen på delad jumboplats tillsammans med AFC Eskilstuna.

Efter 90 minuter plus tillägg stod det klart att Sundsvall får harva kvar längst ner i botten medan Falkenberg tog ett skutt uppåt efter att ha vunnit

med 2–0.

Robin Östlind inledde målskyttet för hemmalaget när han satte 1–0 i den 28:e minuten. Sex minuter senare utökade John Chibuike Falkenbergs ledning när han gjorde 2–0 på straff.

Nykomlingarna i allsvenskan är nu uppe på säker mark på 14 poäng efter att ha tagit klivet förbi Kalmar som står noterat för 13 poäng. Falkenberg har dock en match mer spelad.

För Sundsvall fortsätter kräftgången. Laget har inte vunnit sedan den 29 april när man besegrade just Falkenberg med 3–1 på hemmaplan och har fyra raka förluster, tolv matcher utan seger och är alltjämt fast förankrat i botten.