25 april, 2024

Djurgården körde över Sirius

Djurgården fortsätter att imponera i Allsvenskan. Idag tog laget en ny seger när Sirius besegrades på hemmaplan med klara 4-0.

Djurgården hade inga större problem i hemmamatchen med Sirius som i den första halvleken fick en man utvisad.

Nyförvärvet Curtis Edwards gav Djurgården ledningen i den sjätte minut.

Vi dominerade och det var viktigt för mig att jag fick bevisa att jag kan spela här. Men det var bara en match, förhoppningsvis är fansen lika glada med mig efter 50 matcher också, säger Curtis Edwards till TT.

Mohamed Buya Turay och Jonathan Ring utökade ledningen två gånger om i den första halvleken.

Vi hamnar i ett extremt tufft läge i och med utvisningen. Där föll vår matchplan och i stället tvingades vi försvara oss, vilket vi gjorde rätt dåligt, säger lagets tränare Mirza Jelecak.

Den andra halvleken var inte riktigt lika händelserik som den första – konstigt vore det annars.

I stället kunde hemmafansen jubla hem en bekväm 4–0-seger sedan Fredrik Ulvestad nickat in Djurgårdens fjärde mål med några minuter kvar.

Jag är väldigt nöjd med spelarnas insats i dag. Det här var en av våra bättre matcher offensivt, säger Djurgårdens Thomas Lagerlöf.

Vinsten innebär att Djurgården har vunnit fyra raka matcher utan att släppa in ett enda mål bakåt. Det är dessutom tabellettans elfte raka match utan förlust – senast laget förlorade var i derbyt mot AIK i maj.

Sirius tunga period fortsätter däremot. Laget har nu förlorat tre matcher i rad och är fyra poäng från en nedflyttningsplats.

Vi har mött bra lag men klart att om man släpper in fyra mål i dag och fyra mot Häcken senast tar det på energin i gruppen. Vi måste ladda om inför kommande matcher, säger Jelecak.