22 juni, 2024

Analys av topptipset 23/1

1. Wolverhampton-Liverpool

Liverpool ångar på i ligan som mer eller mindre är avgjord. Den stora frågan som många ställer är om laget kommer att slå Arsenal ligarekord från tidigt 20-talet då Arsenal gick obesegrade genom hela ligan. Liverpool gjorde en stabil insats i den senaste omgången då laget besegrade Manchester United med 2-0 på hemmaplan. Wolverhampton i sin tur tog en seger på bortaplan när Southampton besegrades med 3-2. Det var lagets första seger på fem raka tävlingsmatcher. Jag tror att många kommer att spika Liverpool och i skrivande stund (onsdag kväll) är laget streckade till 58% trots liten omsättning. Den siffran lär säkert stiga. Jag väljer här att ta med alla sträck i jakt på pengarna.

2. Tranmere-Watford

I den här matchen kommer jag att bestämma mig sig vilka sträck jag tar med. Det beror helt enkelt på vilket lag Watford kommer att ställa upp med. Hemmalaget går riktigt trögt i League One och har bara en seger på sju senaste ligamatcherna. Laget slåss för att undvika nedflyttning och jag tror att där man kommer lägga fokus på. Samma sak gäller egentligen Watford som fick en bedrövlig start på ligaspelet, men under senaste månader har man spelat upp sig. Innan förlusten mot Aston Villa i den senaste omgången hade laget sex raka matcher utan förlust. Som sagt jag bestämmer mig sent vilka sträck jag tar med mig i den här matchen. Det lutar åt en helgardering.

3. Antverpen-Kortijk

Inte speciellt mycket att prata om i den här matchen. Här ska det vara klasskillnad mellan lagen. Jag spikar ettan.

4. NAC Breda-PSV

Även i den här matchen är det inte mycket att fundera på tycker jag. Breda kommer från andra ligan, där man ligger på en femte plats med hela åtta poäng upp till ettan. PSV i sin tur ligger fyra i högsta ligan och laget kämpar o den sista Europa League platsen. Den här matchen ska PSV kunna klara av ganska enkelt.

5. Rayo Vallecano-Real Betis

En på förhand intressant match. Vallecano hittar vi i spanska andra ligan och laget ligger på en blygsam tolfte plats. Laget har dock fem raka ligamatcher utan förlust. Real Betis är ett lag som trivs bättre hemma än borta, trots att laget har fyra raka bortamatcher utan förlust. Dock har man på bortaplan den här säsongen vunnit bara en match och spelat fyra oavgjorda. Jag tycker att Betis är starkare laget och X2 borde räcka långt.

6. Genclerbirligi-Gazisehir Gaziantep FK

I den här matchen handlar det om den turkiska ligan och det ska sägas att jag inte har speciellt mycket koll på den ligan. Här har vi dessutom två lag som parkerar i mitten av tabellen och båda lagen har tveksam form. Jag gör ganska enkelt för mig och helgarderar den här matchen.

7. Brescia-Milan

Milan har så här långt varit stort besvikelse i ligan. Laget är dock obesegrade sedan Serie A startade efter uppehållet. I den senaste omgången besegrades Udinese på hemmaplan med 3-2 i en galen match. Milan gjorde ingen bra första halvlek, men kom som ett nytt lag i den andra och vände underläge 0-1 till ledning 2-1. Onödigt spännande blev det när Udinese i slutet av matchen kvitterade. Seger för Milan kom på stopptid. Brescia i sin tur ligger näst sist med femton inspelade poäng. Här saknar laget Mario Balotelli som är avstängd. Jag vågar inte lita fullt ut på Milan och helgarderar den här matchen.

8. Nice-Rennes

Kupongen avslutas med matchen från franska Ligue 1 där hemmalaget Nice tar emot Rennes. En knepig match där hemmalaget är bra på hemmaplan, men Nice har under den här säsongen spelat lika bra borta som hemma. Formmässigt är det lika mellan dessa två lag. Jag har verkligen svårt att välja sida i den här matchen. Jag helgarderar helt enkelt.

Andelar för 45kr går att köpa här

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.