25 april, 2024

Analys topptipset onsdag 22/1

Som jag utlovade på sociala medier här kommer en analys av matcherna som återfinns på topptipset. 

1 Manchester United-Burnley

I ligan är Man Utd ett lag som man inte kan lita på. Två segrar, två förluster och en oavgjort har laget på de fem senaste matcherna. Nu väntar Burnley som Indien senaste omgången tog en efterlängtad seger och det mot Leicester på hemmaplan. United i sin tur förlorade på bortaplan mot Liverpool med 0-2 Indien senaste omgången. United sakar Marcus Rashford som mer eller mindre burit det här laget under den här säsongen. Det är även tveksamt om Victor Lindelöf kan vara med. Jag litar inte fullt upp på United och tar med krysset. 

2 Leicester-West Ham

En intressant match på förhand där Leicester kan vara på väg mot sämre form. Jag tycker att laget under det senaste omgångarna saknat den rätta energi, samtidigt som Jamie Vardy slutat att göra mål sedan han blivit pappa. Leicester har två segrar och tre förluster på de fem senaste matcherna. 

West Ham i sin tur har bara en seger på de fem senaste matcherna och laget håller sig precis ovanför nedflyttningsstrecket. Leicester var länge obesegrade på hemmaplan. Första förlusten kom mot Liverpool och den andra mot Southampton. Leicester är favoriter men jag tar med krysset för att nå eventuell högre utdelning. Här tror jag att 1X räcker långt. 

3 Tottenham-Norwich

Här talar allt för en hemmaseger och de flesta kommer säker att spika Tottenham. Dock har laget gått tungt under en period och att skadade Harry Kane kan man få problem även mot ett lag som Norwich. I Norwich som befinner sig sist i tabellen är Teemu Pukki tillbaka och det betyder så klart en hel del. Tottenham är favoriter men jag tar med krysset i hopp om en liten skräll. 

4 Charlton-Fulham

Kupongens kanske knepigaste match. Igår när jag la ut min preliminära rad hade jag en helgardering på den här matchen och 1X på matchen efter den här som är Nottingham mot Reading. Här har jag inte bestämt mig helt hur jag kommer att göra. Det känns som att det är två matcher som man borde helgardera. Om vi tittar på Charlton så hittar vi laget på en nittonde plats i tabellen och laget har bara en seger på de fem senaste matcherna. I tre av fyra senaste matcherna har det blivit förlust. Med andra ord så är inte formen det bästa. Fulham i sin tur har bara en förlust på de fem senaste matcherna dock har laget sviktat något på bortaplan den här säsongen. Här kommer jag att bestämma mig sent hur jag kommer att göra. 

5 Nottingham-Reading

Som jag var redan inne på i den föregående match så hade jag första tanke att 1X skulle räcka, men Reading har bara en förlust på bortaplan i den senaste sju matcherna. Förlusten kom i den senaste bortamatchen mot Millwall där man föll med 2-0. Nottingham i sin tur har tre raka hemmasegrar och bara en förlust på de fem senaste hemmamatcherna. Även här kommer jag att bestämma mig sent. Det kan bli så att jag kommer att ändra lite från det ursprungliga planen. 

6 Juventus-Roma

Här är Juve favoriter och många kommer säkert att spika Juventus på hemmaplan. Juventus ser riktigt bra ut och i ligan har man gått ifrån Inter. Nu gäller den här matchen kvartsfinalen i cupen. Här kommer procenten att bestämma lite om jag tar mig krysset eller inte. För att eventuellt match 4 och 5 kan det bli aktuellt att spika Juventus. Matcherna mellan dessa två lag brukar vara jämna men Juventus brukar vinna dessa på hemmaplan. 

7 Reims-PSG

Här finns det inte speciellt mycket att prata om. Här är det bara spika tvåan och gå vidare helt enkelt. 

8 Heerenveen-Willem II

Åttondelsfinal från Holland avslutar kupongen och här är det inte mycket att prata om. Riktigt svårt att tippa hur den här matchen kommer att sluta. Jag gör det enkelt för mig och tar med alla sträck. 


Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.