25 april, 2024

Europatipset 27/2: Analys och förslag

Spännande kupong idag med jackpott. Här kommer mina tankar kring kvällens matcher. 

1. Malmö FF-Wolfsburg

Inför den första mötet trodde jag inte att Malmö skulle få med sig någon vidare resultat. Men laget gjorde det okej och fick med sig bortamål som kan vara viktig i returen. Alla vi vet att Malmö på hemmaplan kan ställa till det för vilket lag som helst. Wolfsburg har pressen på sig och är säker mindre nöjda med insatsen på hemmaplan. Jag kommer att ta med mig alla täcken i den här matchen. 

2. Manchester United-Clubb Brügge

United sträckas hårt på kupongen och är självklara favoriter även på oddsmarknaden. I den första matchen gjorde United en blek insats. Brügge tog ledningen på en kontring och visade att man kunde skaka United. Efter målet var laget vid några tillfällen att utöka sin ledning. Efter att ha varit utspelade i majoriteten av första halvlek, så tog Anthony Martials kvittering Manchester United tillbaka in i matchen. I den andra halvleken hade båda lagen möjligheter att avgöra men det hela slutade 1-1. Här kan vi förvänta oss ett United som styr matchbilden mot Brügge som kommer att ligga på försvar och försöka kontra in något mål. Jag tror att 1X räcker långt. Brügge ska man inte räkna bort helt. 

3. Espanyol-Wolverhampton

Wolverhampton har redan avgjort det här genom att vinna på hemmaplan med hela 4-0. Espanyol lär inte gå på för fullt i den här matchen då laget fajtas att undvika nedflyttning i ligan. Wolverhampton kan rotera en del spelare. Jag väljer här att ta med alla täcken. 

4. Arsenal-Olympiakos

Här kommer jag att spika Arsenal. Laget har i ligan gjort en del stabila insatser och har med sig 1-0 från bortaplan. Jag tror att man vinner här mot ett Olympiakos som brukar vara svaga på bortaplan. 

5. Celtic-FC Köpenhamn

Celtic på hemmaplan är alltid svårslaget lag. Första mötet slutade 1-1 där Celtic var det bättre laget i den första halvleken och tog även ledningen. I andra halvleken började skottarna slarva och det tog Köpenhamn in i matchen. Kvitteringen kom i den 52:a minuten. Båda lagen skapade chanser resten av matchen men det hela slutade oavgjort. En tuff uppgift väntar nu Köpenhamn som måste gå framåt för att göra mål. Jag tror att 1X räcker långt här, för er som inte har råd med halvgardering kan vara ett alternativ att spika Celtic. 

6. RB Salsburg-Eintracht Frankfurt

Frankfurt vann den första matchen med klara 4-1 och har bra utgångsläge inför returen. Salsburg gäller som favoriter här och sträckas laget under 55% kan det vara ett bra spik. 

7. Gent-Roma

Roma har 1-0 att gå på från den första matchen, men laget är ojämna på sistone och inte alls att lita på. Utan att tänka för mycket tar jag med mig alla täcken i den här matchen. 

8. Benfica-Shakhtar Donetsk

Shakhtar Donetsk vann den första matchen med 2-1, men Benfica fick med sig ett viktigt bortamål. Benficas form är tveksam då laget har bara en seger på de fem senaste matcherna. Shakhtar Donetsk ska man inte underskatta trots att laget precis gjort omstart i ligan. Benfica är favoriter både på kupongen och när det gäller oddset. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen och hoppas på en bortaseger. 

9. Porto-Bayer Leverkusen

Porto var illa ute i det första mötet och låg under med 2-0. Men i den andra halvleken lyckades laget få in en reducering och plötsligt blev utgångsläget mycket bättre inför returen. Dock möter man ett Leverkusen som är i riktigt bra form. 2–0 hemma mot Augsburg i söndags var lagets tredje raka seger i ligan. Här saknar dock Leverkusen sin bästa målskytt den här säsongen Kevin Volland som utgick skadad mot Porton och väntas vara bort resten av säsongen. Med tanke på formen hos båda dessa lag väljer jag att ta med alla täcken i den här matchen. 

10. Ajax-Getafe

Ajax förlorade den första matchen med 2-0 och måste här sätta fart redan från början. Det kan öppna för Getafe som brukar vara farliga på kontringar. Ajax föll i ligan i helgen mot Heracles med 1-0, medan Getafe i sin tur föll på hemmaplan med 0-3 mot Sevilla. Här vill jag helst ha med mig alla täcken men pengarna kommer nog inte räcka till. Här kommer jag att bestämma mig sent och eventuellt flyta på någon helgardering i de andra matcherna för att få mig alla täcken i den här matchen. 

11. Istanbul Basaksehir-Sporting Lissabon

Basaksehir har överraskat många den här säsongen. Laget leder den turkiska ligan och har här en tuff uppgift. Laget föll nämligen i den första matchen med 3-1, men på hemmaplan är det inte omöjligt att vända på det hela. Laget har förlorat i ligan bara en gång på hemmaplan den här säsongen. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

12. Sevilla-Cluj

Sevilla ser ut att vara stora, stora favoriter på kupongen. Hur jag än vill fälla en så stor favorit så kan jag inte hitta en enda anledning varför man inte ska spika hemmalaget. 

13. Basel-APOEL

En match som redan är avgjord då Basel vann det första mötet med klara 3-0. Här kommer Basel säker att bara spela av matchen. Jag tar med mig 1X då jag inte tror att APOEL vinner. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.