24 juli, 2024

Intervju med Åtvidabergs FF nya ordförande: ”Vi måste vara mer öppna”

Igår genomförde ÅFF sitt årsmöte och en ny ordförande valdes i form av Maria Eklund. 

Under årsmötet redovisades ett plus resultat när det gäller ekonomi och det negativa kapitalet har sjunkit till strax under två miljoner kronor. Det är ett resultat av det katastrofala resultatet som presenterades 2017. 

Tidigare ordförande Ingvar Gustavsson sammanfattade det ekonomiska läget:

– Vi gör ett plus resultat. Den är sämre än vad vi hoppades på men en del pengar som vi hoppades på kom inte och publikintäkterna blev inte så höga som vi räknat med, sade Gustavsson. 

Efter två år som ordförande valde Gustavsson att kliva av. 

– Det har varit två tuffa, men roliga år. Vi i styrelsen har jobbat hårt för att få ordning på ekonomi, vilket har inneburit att vi tvingats fatta en del tuffa beslut, konstaterade Gustavsson. 

Det spekulerades en del i media vem som skulle ta över efter Gustavsson och valberedningens val föll alltså på Maria Eklund.

– Det känns spännande att leda ÅFF in i framtiden. Fokus kommer självklart att ligga på att få ett stabilt ekonomi och på sikt ta klivet upp i högre serie. Vi har en del utmaningar, inte minst när det gäller ungdomssidan. Det gäller även att få ihop alla som jobbar ideellt och andra med engagemang att trivas och ha kul ihop. Det ska vara roligt att jobba med ÅFF, sade Eklund.  

Hon poängterar att det är viktigt att den nya styrelsen öppnar upp och bli bättre att kommunicera med medlemmar och media. 

– Det nya styrelsen kommer att ha som mål att öppna upp. Vi måste bli bättre att berätta vad vi gör och hur det går, för det finns så många som vill vara en del av ÅFF. Vi kommer att ha flera informationsmöte för våra medlemmar. Det gäller att samla ihop alla som har ett ÅFF-hjärtat under ett och samma tak, sade Eklund. 

Eklund säger vidare att det är viktigt att få folk i Åtvidaberg att förstå vilken betydelse Åtvidabergs FF har för kommunen. 

– Jag har varit engagerat i politiken i Åtvidaberg under en tid. Det gäller att framhäva det positiva med ÅFF och betydelse för kommunen när det gäller skolan och annat. Jag tror att det är viktigt att man pratar positivt om föreningen, men samtidigt måste vi vara öppna för kritik och ta den kritiken på rätt sätt, avslutar Eklund. 

En tanke på “Intervju med Åtvidabergs FF nya ordförande: ”Vi måste vara mer öppna”

  1. Personligen har jag som önskemål att få information om läget inför matcher och omedelbart efter matchslutet. Finns mycket att förbättra med kommunikationen på hemsidan. I dagens medievärld önskar jag som gillar ÅFF snabb info/rapportering. Lycka till med arbetet i ÅFF hela styrelsen. ⚽️⚽️

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.