25 april, 2024

Europatipset 4/3: Analys och förslag

Spännande veckoomgång med en hel del favoriter som kan falla. Här kommer mina tankar kringla alla matcher. Jag kommer att köra en preliminär kupong här med system R6-4-44 och två matematiska helgarderingar. Hela systemet kostar 396 kronor. 

Förslaget på bilden är preliminär och gäller i skrivande stund.  

1. Sheffield W-Manchester City

Sheffield har mer eller mindre spelat klart vad det gäller ligaspelet. Laget befinner sig på en tolfte plats med god marginal neråt och för stor marginal uppåt i tabellen. Nu tar man emot City i FA-cupen och behöver mobilisera all kraft om man ska skrälla här. Är City på rätt humör så är det ingen snack i den här matchen. Men jag tycker att det var ett tag sen som City var på humör. Åtminstone om vi bortser från insatsen i Champions League. City gäller som självklara favoriter, men jag kommer försöka få med mig alla täcken och hoppas på en skräll. 

2. Tottenham-Norwich 

(EDIT: Juventus-Milan är inställd, där med kommer jag att plocka alla täcken i den här matchen)

En mycket intressant match på förhand. Jag vet inte riktigt var jag har Tottenham på senare tid. Jag tycker att det är mycket som inte stämmer riktigt. Här tror jag många kommer att spika hemmalaget. Norwich är iskalla för dagen när det gäller ligan. Ligan som är körd tycker jag, men jag har en liten känsla att laget kan ladda om när det gäller cupen. Jag kommer försöka få med alla täcken i den här matchen. Det beror dock lite på hur vida matchen Juventus-Milan kommer att spelas eller inte. 

3. Leicester-Birmingham

Leicester har gått lite tyngre under en period i ligan. Birmingham i sin tur har hittat formen i ligan och laget kommer till den här matchen med tretton raka tävlingsmatcher utan förlust. Leicester i sin tur fem raka tävlingsmatcher utan seger. Jag tror dock att här blir det en seger. Jag spikar hemmalaget. 

4. Juventus-Milan

(EDIT: Matchen kommer att lottas, därmed alla täcken måste med)

Här handlar det om returmatchen i italienska cupen. Den första matchen slutade 1-1. Här är dock frågan om den här matchen kommer att spelas eller inte. Om den spelas så kommer jag att spika hemmalaget. Jag tror inte Milan kan rå på Juventus på bortaplan. 

5. Lyon-PSG

En spännande match på förhand. Här blir det intressant hur procenten kommer att fördelas. Lyon på hemmaplan är ingen lätt match för PSG, men om procenten hamnar rätt kan det vara aktuellt att spika PSG. Just nu har jag alla täcken med i den här matchen, men som sagt kommer att bestämma mig sent hur jag kommer att göra. 

6. Mirandés-Real Sociedad

Returmöte i den spanska cupen, där Sociedad vann den första matchen med 2-1. Med andra ord har hemmalaget en chans att ta sig vidare. Man ska inte räkna bort Mirandés helt som i omgången innan den här slog ut Sevilla och Villarreal. Lyon-PSG kommer att avgöra hur många täcken jag kommer att ta med i den här matchen. I skrivande stund har jag X2 på den här matchen. 

7. Utrecht-Ajax

Cupen i Holland har nått till semifinal. Ajax varnade jag för i söndags där jag helgarderade deras match mot AZ Alkmaar. Ser vi på deras ligaspel så har man två vinster och tre förluster på de fem senaste matcherna. Därmed kan formen vara på väg neråt. Det ska dock sägas att Utrecht är inte heller i någon dunder form. Här kommer jag ta med alla täcken. 

8. Eintracht Frankfurt-Werder Bremen 

Här handlar det om kvartfinal i tyska cupen. Frankfurt har haft lite sämre period i ligan, men det kan bero på att laget gjort det bra i Europa League. Nu tar man emot Bremen som i ligan ligger näst sist och är på väg ur. Jag har svårt att se hur laget ska kunna stå emot här. Här kan det vara aktuellt med att spika hemmalaget. I skrivande stund har jag 1X i den här matchen. 

9. Livingston-Celtic

Celtic spelar I sin egen liga och utan att fundera eller analysera speciellt mycket så är det bara att spika bortalaget och gå vidare. 

10. Kilmarnock-Aberdeen

Omöjligt att tippa den här matchen om man tittar på hur lagen presterat under senaste tiden och hur man ligger till i tabellen. Här tar jag med mig alla täcken. 

11. Motherwell-Ross County

Hemmalaget gäller som favoriter här både om man ser till oddset och sträcken. Något som är överraskande med tanke på att Motherwell inte vunnit på de sex senaste matcherna i ligan. Ross County är inte heller något lag som imponerar varken hemma eller borta. Här tar jag med mig alla täcken och hoppas på en skräll. 

12. St.Mirren-St.Johnstone

Här har vi ännu en match där oddset är jämna och två lag som är svåra att bedöma tycker jag. Jag tar med mig alla täcken i den här matchen. 

13. Red Bull Salzburg-LASK Linz

Här har vi en match från den österrikiska cupen som är framme i semifinal.I den här matchen finns det klart potential till en skräll. Salzburg är favoriter på marknaden. Ser vi på ligaspelet så har Salzburg tappat formen helt. Efter tre raka förluster har laget tappat serieledningen till just LASK. LASK har går som tåget under de senaste tiden. Jag tar med mig alla täcken, men det kan vara aktuellt att ta bort Salzburg helt. 

Lämna ett svar

På https://almersmediablogg.almersmedia.com använder vi kakor. Kakor är små textfiler som lagras på den enhet du surfar på, till exempel dator eller mobiltelefon. Textfilen som skickas är inte skadlig och innehåller ingen programkod.